EUR: 322,64 Ft
CHF: 285,78 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Külföld

Nem fogja kitalálni, hogy mi okozza a legtöbb balesetet Ausztráliában

A kenguruk sokkal több közúti balesetet okoznak Ausztráliában, mint az összes többi állat együttvéve – ez derült ki egy vezető ausztrál biztosító kedden közzétett felméréséből.

Az AAMI biztosítótársaság jelentése szerint tíz, állatok miatt bekövetkező közúti balesetből kilencet kenguruk okoznak. A biztosító csaknem húszezer tavalyi káresetet elemzett: a vizsgálat alapján 88 százalékukban a kenguruk játszottak szerepet, a kisebb erszényes wallabyk a balesetek 6 százalékát okozták, a vombatok 3 százalékát, a kutyák pedig 2 százalékát.


Az Ausztráliában őshonos kenguruk létszámát jelenleg 30-60 millióra teszik a kontinensen. A biztosító szerint az állatok miatt történő közúti balesetek száma különösen a téli időszakban, júliusban, augusztusban szökik a magasba. A hét napjaiból a statisztika szerint péntekre esik a legtöbb állatos baleset.

Az ütközés az állatra és az autó utasaira nézve is súlyos következményekkel járhat, éppen ezért rendkívül fontos, hogy a sofőrök nagy körültekintéssel vezessenek különösen a vidéki utakon, a nemzeti parkok és erdőségek közelében – figyelmeztetett a biztosító szóvivője.

Az állatos balesetek területi megoszlását elemezve a biztosító megállapította, hogy az Új-Dél-Wales délkeleti részén fekvő Queanbeyanben a legnagyobb a halálos kimenetelű ütközések aránya.

A legrosszabb baleseti statisztikájú öt város közé még a Victoria állambeli Bendigo, a queenslandi Dingo, valamint az új-dél-walesi Singleton és Gouldburn került be.

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).