2020. augusztus 12., szerda
Klára

Sport

Nem lesz sétagalopp

Hazai pályán fogadja a Ferencváros az albán Partizani csapatát a BL selejtezőjében. A találkozó a fogadóirodáknál országos egyes, azonban az első mérkőzés alapján okosan kell majd futballoznia a Fradinak.

Lehetséges kezdőcsapatok:

Ferencváros: Dibusz, Dilaver, Hüsing, Leandro, Ramirez, Gera, Pintér, Varga, Trinks, Lovrencsics, Böde

Partizani: Hoxha, Kalari, Ibrahimi, Krasniqi, Arapi, Trashi, Ramadani, Vila, Torassa, Batha, Fili

A Fradi minden tekintetben jobb az ellenfelénél, és bár az albániai találkozón (1-1) akadtak nehézségek, a hétvégi első forduló alapján kirobbanó formában van a csapat. A Haladás elleni bajnokin az első félidőben három gólt szereztek, ebből Böde kettőt vállalt, sőt az Eb-t megjárt csatár egy gólpasszt is kiosztott. A fogadóirodák ennek megfelelően hazai sikert várnak, a Fradi-győzelem 1,38-szoros pénzt hozhat a konyhára, míg a Partizani győzelmével kilencszeres pénzt kaszálhat a fogadó.


Az UEFA már a második selejtezőkör visszavágói előtt elkészítette a következő forduló párosítását is. A Bajnokok Ligája szünet nélkül folytatódik, tehát ha a Fradi továbbjut, akkor jövő héten ismét hazai pályán játszik a csapat, az ellenfele pedig az osztrák Salzburg és a lett Liepaja összecsapásának továbbjutója lesz. Az osztrákok az első meccset Salzburgban 1-0-ra nyerték, de az összecsapás leginkább arról marad emlékezetes, hogy egy baki folytán az osztrák csapat egyik játékosa a német testvérklub RB Liepzig címerével ellátott mezben lépett pályára a második félidőben.

Thomas Doll. FTC sajtótájékoztató. 2016.07.14 Fotó: Csudai Sándor FTC, Ferencváros, Foci, Groupama Aréna

Thomas Doll

A lett–osztrák párharc visszavágója lapzártánk után fejeződött be, de a tegnapi sajtótájékoztatón Thomas Doll, a Ferencváros edzője egyébként sem foglalkozott a leendő ellenféllel. A szakember szerint először tovább kell jutnia az együttesnek, és erre minden esélyük meg is van. – Hazai pályán nem játszhatunk 0-0-ra, mert az könnyen visszafelé sülhet el. Gólokat akarunk szerezni, és ha mindenki megfelelően koncentrál, nem lehet gond – mondta Doll, majd hozzátette, hogy a Tirana az első mérkőzésen sem tudta igazán meglepni az FTC-t, azonban néhány egyéni hiba megkönnyítette az albánok dolgát. – Ezekre nagyon oda kell figyelnünk, mert nemzetközi szinten azonnal jön a büntetés.


A Fradi–Partizani összecsapást az M4 Sport 19.30-tól élőben közvetíti. Aki azonban a helyszínen szeretne szurkolni, már 1500 forintért is válthat jegyet a mérkőzésre.

Elbasan, 2016. július 13. Cristian Ramirez, a Ferencváros játékosa és az albán Partizani egyik játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezői második fordulójának első mérkőzésén az albániai Elbasanban 2016. július 13-án. (MTI/EPA/Armando Babani)

Küzdelemben ma este sem lesz hiány

FTC–Partizani Tirana, jegyárak:
C4-C5: 6400 forint
C3-C6: 5500 forint
C1-C2: 3100 forint
B közép: 2300 forint
Családi: 3100 forint

FTC–Partizani Tirana, jegyárak a bérlettel rendelkezőknek:
C4-C5: 4150 forint
C3-C6: 3550 forint
C1-C2: 2000 forint
B közép: 1500 forint
Családi: 2000 forint

Kapcsolódó Cikkek