EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 18., szombat
Piroska

Belföld

Nem lesz több fakivágás a Ligetben

Nem vágnak ki több egészséges fát a Városligetben zajló beruházás miatt – többek között erről is beszél a Lokálnak adott interjújában Sághi Attila.

A Városliget Zrt. műszaki igazgatója elmondta, hogy eredetileg 150-200 fa kivágásával számoltak, de a közelmúltban zajló tiltakozások hatására elálltak ettől a szándékuktól. – Az a döntés született, hogy az érintett fákat áthelyezzük a ligeten belül, vagyis a Liget Projekt miatt egyetlen fa sem tűnik el – emelte ki. Jelezte azt is, hogy a lépés mögött nincs szakmai érv, pusztán az aktivisták követeléseinek engednek, mert úgy látják, most erre van igény.


Budapest, 2016. július 6. Munkagép érkezik a bontás alatt álló, városligeti Hungexpo irodaházhoz 2016. július 6-án. A hatóságok kiürítették a Liget Budapest projekt és a bontás ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt építési területet. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ha valóban a fák miatt tüntettek, elérték a céljukat a ligetvédők
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Sághi Attila arról is beszélt, hogy a Városligetben a biztonsági erők fokozott jelenléte napokon belül megszűnhet, az őrzővédők levonulnak a területről. Ennek kapcsán úgy nyilatkozott, hogy bár kaptak tájékoztatást a biztonsági emberek bevetéséről, őket is meglepte ennek mértéke. – Történtek hibák, de az építkezéseket védő személyek fellépése nem volt jogszerűtlen – szögezte le.

A műszaki igazgató szerint parttalan az a vita, amely a zöldfelület, illetve a zöldterület fogalmakat próbálja összekeverni, mert a lényeg, hogy a Városliget mindkét szempontból zöldebb lesz a beruházás után, mint jelenleg.

Az interjú hosszabb változatát a Lokál csütörtöki számában olvashatják, a teljes anyag pedig éjféltől lesz elérhető a weboldalunkon.

Kapcsolódó Cikkek