2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Külföld

Nóra: Alig kerültem el a müncheni terrort

A nagy meleg miatt letett az Olympia bevásárlóközpontba tervezett túrájáról a négy éve Münchenben élő Juhász Nóra, és vélhetően ez mentette meg az életét. A fiatal nő szerint felfoghatatlan, ami a plázában történt, a városban megállt az élet a tragikus estén.

A Münchenben élő Juhász Nóra párjával, Gergővel a péntek esti mészárlás közelében lakik és dolgozik. – Rendszeresen látogatom az Olympiát és benne a gyorséttermet. Aznap is oda készültem, éppen ott lettem volna a lövöldözés idején – részletezte a Lokálnak Nóra.


Juhasz Nora FB

– A városban akkor megállt az élet, a rendőrség azóta is mindennap tájékoztat a Facebookon, minden nyilvános rendezvényt lefújtak. De aznap még a taxik sem jártak, sőt egy idő után már a tömegközlekedés sem. Azóta sokkal több a rendőr az utcákon. Valami megváltozott – sorolja.

Ahogy megváltozott a Rafael család élete is, akik a lövöldözésben elveszítették fiukat, a 15 éves Robertót.


– Azért küzdök, hogy hazahozathassam a fiamat, hogy itthon nyugodjon – mondta a Tv2-nek Rafael István, a lövöldözésben megölt fiatal édesapja. – A terrorista közelről lőtte fejbe, gyakorlatilag kivégezte a kisfiamat.

Mindeközben a német hatóságok őrizetbe vették a tettes, az öngyilkosságot elkövető 18 éves Ali David Sonboly 16 éves afgán barátját, aki a német rendőrök szerint megpróbálta letörölni telefonjáról azt a chatbeszélgetést, amelyben Sonboly röviddel véres tette előtt arról beszélt neki, hogy mit tervez.

Thomas Steinkraus-Koch müncheni ügyész tájékoztatása szerint a 18 éves, német–iráni kettős állampolgár Sonboly és afgán barátja egy kórház pszichiátriai osztályán – kezeltként – ismerkedett össze. 

Ali David Sonboly (Fotó: Bild)

Ali David Sonboly (Fotó: Bild)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek