2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb XXI.kerület

Nyaraljunk egy Csepelben!

Nyelvtanilag helyes a cím, hiszen egy Csepel teherautóról van szó, amely egy ügyes kezű házaspárnak köszönhetően immár apartmanként funkcionál. Az angol és holland tulajdonosok Csepellinának nevezték el a járművet, amely olyan népszerű, hogy leghamarabb 2017-re foglalhatunk benne helyet.

csepel 344 housetruck csepellina

A Mecsekben áll a csinos apartman fotók:csepellina.blogspot.hu

Az egykori Dunai Repülőgépgyár lebombázott Horthy-ligeti telepén (most Szigethalom) 1949-ben – az Ikarus Karosszéria- és Járműgyár NV gépjármű- és motorrészlegének és a Weiss Manfréd motorgyári részlegének beolvasztásával – létrehozták a Csepel Autógyár Nemzeti Vállalatot. Itt készült el 1950-ben az első Csepel teherautó, Csepel motorral. Még abban az évben a Lengyel Motorszövetség által megrendezett nemzetközi megbízhatósági és gyorsasági teherautó-versenyen nyolc darab Csepel D és B-350 felponyvázott tehergépkocsi indult. A magyar Csepelek a 2000 kilométeres megterhelő és összetett versenyben elsőként értek a varsói célba és a dízel kategóriában az első, míg a benzinmotoros kategóriában a második helyezést érték el, maguk mögé utasítva a már ismert és bevált nemzetközi márkákat. Ez az esemény és az azon elért eredmény volt az első, amely az alig öt hónapos Csepel 350-es tehergépkocsi és gyártó vállalatának külföldi ismeretséget és nemzetközi elismerést szerzett. A következő 25 évben sikeresen tartotta magát a jármű népszerűsége, de 1975 után már nem gyártottak Csepelt.


IMG_2177

Minden igényt kielégítő fürdőszoba is van benne

A csepeliek jól ismerhetik a járművet, hiszen a kerületi rendezvényeken mindig részt vesz a Csepszi, az a teherautó, amelyben a Királyerdei Művelődési Ház egy guruló kiállítást rendezett be. De ha azt szeretnék látni, hogyan lehet élni egy Csepelben, a Mecsekbe, a Mókus-völgybe kell utazni.

IMG_2249

Az alapterülete 25 négyzetméter

IMG_2263

Minden kényelem biztosított a teherautóban, és a esztétikailag sem utolsó

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.