EUR: 329,07 Ft
CHF: 299,04 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Életmód

Nyáron a BB krém az alap

Kánikulában az alapozó folyik, maszatol, eltömíti a pólusokat és gyakorlatilag olyan érzés, mintha kardigán lenne az arcunkon. De mit tegyen, akinek nem tükörsima a bőre és zavarják az apró hibák? A megoldás a BB krém.

Ez a viszonylag fiatal, alig néhány éve a piacon lévő kozmetikum olyan színezett nappali krém, amely alapozóként, sminkalapként és bőrápoló, bőrtónusjavító krémként is megállja a helyét. Egy véletlennek köszönheti karrierjét a szépségiparban, hiszen eredetileg a lézeres sebészeti beavatkozások utáni hegek kezelésére használták, később jöttek rá, hogy problémás bőrre is tökéletes megoldás lehet. Az alapozónál jóval könnyebb textúrájú BB krémek többsége napvédő faktorral is fel van turbózva.


Portrait of woman with flower hairstyle.Art photo., Image: 159916698, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

A BB krém forradalmasította a szépségipart (Profimedia)

Alapozóként kiválóan funkcionál: a szem alatti karikák elfedésére először csak apró pöttyökben vigyük fel a BB krémet, majd egy ecsettel dolgozzuk el. Egyszerre elég egy kis mennyiség, hiszen nagyon jó fedőképességgel rendelkezik. Az arc egész területére először szintén csak pöttyökben vigyük fel a krémet, majd dolgozzuk el úgy, mint az alapozót, vagyis ne masszírozzuk bele a bőrbe, mint a hidratáló krémet. Ügyeljünk a hajtövekre, az áll alatti részre és a nyakra is, mert ha ezek a területek kimaradnak, maszkszerű hatást érünk el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az öné kerékpárosbarát munkahely?

  Az öné kerékpárosbarát munkahely?

  Meghosszabbított határidőig, november 7-én 12 óráig várja a jelentkezéseket az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Kerékpárosbarát település és Kerékpárosbarát munkahely pályázatokra, amelyek meghirdetésével a tárca célja az volt, hogy a bevált megoldásokat felkutassa, tapasztalataikat feldolgozza és mintaként átadja, a rendszerszerű fejlesztéseket jutalmazza – írta az ITM közleményében.

 • Így márton-napozunk mi a Gellértben

  Így márton-napozunk mi a Gellértben

  November 7-10 között immár kilencedik alkalommal hívja vendégeit Budapest legizgalmasabb Márton-napi borfesztiválja a főváros legszebb palotaszálló épületébe, a Danubius Hotel Gellértbe, ezúttal Karinthy Frigyes Így írtok ti című művének varázslatában.

 • Erre figyeljen autóvásárlás előtt!

  Erre figyeljen autóvásárlás előtt!

  Autót venni nem kis felelősség – különösen, ha használt jármű, és mi magunk nem vagyunk az autók szakértői. Összeszedtünk néhány fontos lépést, ami segíthet a döntéshozatalban.