EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 18., szombat
Piroska

Egyéb X.kerület

Nyertek a kőbányai sakkozók

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu megalapította „A hónap műhelye” díjat, melynek közönségdíját most az Aquaréna Kőbánya SC sakkozói kapták.

– Országos szinten az elmúlt négy évben minden alkalommal ranglistamásodikak vagyunk a nevelő egyesületek között – reagált a Lokál Extrának Korpics Zsolt, aki a Kőbánya SC színeiben vette át az elismerést. – Ötven-hatvan gyerek jár heti három alkalommal hozzánk, belőlük kerülnek ki a versenyzőink. Az országos bajnokságon 32 fővel képviseltettük magukat – magyarázta az edző büszkén.


V. REGIO Játék Rákospalota Kupa gyermek sakkverseny és kísérők versenye ( Fotó: Sáfár Tibor)


( Fotó: Sáfár Tibor)

Korpics Zsolt beszámolója szerint egyre népszerűbb a sport, egyre több gyerek szeretné elsajátítani a szabályokat, a szakember szerint ebben nagy szerepe van Polgár Juditnak, minden idők legjobb női sakkozójának.

– A legtöbb gyereknek van kiegészítő, fizikaisport-elfoglaltsága is, hiszen anélkül nehéz lenne bírni a sakkmérkőzések hosszúságát, a szükséges koncentrációt. Alapvetően a sakk tanulható, nem kell hozzá speciális képesség, de nem árt, ha a gyerek az iskolában is jól teljesít, jól kezeli a szellemi kihívásokat – mondta Korpics Zsolt, hozzátéve, hogy a gyerekek szorgalma és kitartása mellett szükség van a család támogatására is.

Decathlon sportszervásárlási utalvány átadás Aquaréna Kőbánya SC sakkozói Vas Gábor és Korpics Zsolt kőbánya ( Fotó: Sáfár Tibor)


Vas Gábortól vette át  Korpics Zsolt az elismeréssel járó 100 ezer forintos utalványt
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.