EUR: 326,35 Ft
CHF: 289,98 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Külföld

Ő tette a bombát az újságírónő autója alá – videó!

Az egyik ukrán hírportál közzétett egy videofelvételt, amelyen állítólag a feltételezett merénylők láthatók, akik a robbanószerkezetet a héten Kijevben meggyilkolt közismert újságíró, Pavel Seremet autója alvázára felszerelik.

Mint arról beszámoltunk az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál Kijevben élő, orosz állampolgárságú munkatársa szerdán vesztette életét, miután autója menet közben felrobbant a főváros központjában.


Az Obozrevatyel nevű hírportál azt írta, hogy birtokába jutottak olyan, térfigyelő kamerákkal készült felvételek, amelyeken állítólag Seremet otthonának környéke látható az újságíró halála előtti éjjelen.

A felvételekből a hírportál egy összevágott videót tett közzé. Leírásuk szerint a felvételeken a két feltételezett elkövető: egy nő és egy férfi látható. Utóbbi a felvételen rögzített időpont szerint 00 óra 22 perckor odament a Subaru típusú gépkocsihoz, leguggolt a vezetőülés mellett, s feltehetően előkészítette a robbanószerkezet felhelyezését. Mintegy két órával később egy nő lép az gépkocsihoz, kivesz valamit a táskájából – vélhetően a robbanószerkezetet – és pár pillanat alatt felerősíti a jármű alvázára, az előkészített helyre. A kamerák rögzítették azt is, hogy a nő és a férfi egymással szót vált.


A rendőrség közölte, hogy a nyilvánosságra hozott felvételt később kívánja kommentálni.

Az Obozrevatyel megemlíti azt is, hogy forrásai szerint a gyilkosság előtti napon egy mikrobusz parkolt le a belső udvaron azon a helyen, ahol a Seremet által használt autó állni szokott. Azután pedig, hogy az újságíró kényszerűen egy távolabb eső helyen parkolta le autóját, a mikrobusz elhajtott. A hírportál szerint nem kizárt, hogy így késztették az újságírót arra, hogy lakása ablakaitól távolabb állítsa le éjszakára a járművet.

Kapcsolódó Cikkek