EUR: 345,85 Ft
CHF: 319,99 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Belföld

Ők futtatták Dubaiban a lányokat – Videó!

Vádemelési javaslattal küldte tovább a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozati anyagot annak a bandának az ügyében, akik 2012 júliusától Svájcba, Németországba, Hollandiába, Belgiumba, majd Dubaiba szervezték meg és irányították jellemzően 20-25 év közötti fiatal magyar lányok szállítását.

A bűnszervezet tagjainak ellenőrzése mellett a lányok bordélynegyedekben végezték tevékenységüket. Jövedelmük jelentős részét elvették a gyanúsítottak, akik ebből finanszírozták luxus életszínvonalukat.


D. János és társai 2014 januárjától Dubaiba is kiterjesztették tevékenységüket, ahová három fiatal magyar nőt utaztattak, hogy ott ellenőrzésük és irányításuk mellett anyagi haszonszerzés céljából prostitúciós tevékenységet végezzenek.

A nyomozók a másfél éves felderítő munka eredményeként 2014. október 21-én a hajnali órákban Miskolcon elfogták a szervezet hat tagját, akiknek előzetes letartóztatását a Miskolci Járásbíróság elrendelte. A gyanúsítottaktól több nagy értékű gépkocsit, illetve az egy időben megtartott házkutatások alkalmával további értékes műszaki cikkeket, arany ékszereket és készpénzt foglaltak le, és több ingatlant zár alá vettek. Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy a bűnszervezet hierarchikus és szigorú elszámoltatási rendszer szerint, összehangoltan működött és kisebb bűnözői csoportokat is magába olvasztott. A vizsgált időszakban a bűnszervezet több mint 100 millió forintot vett el az általuk szervezett és irányított lányoktól. A széleskörű, több éven át tartó nyomozás során a rendőrök összesen 16 gyanúsítottal szemben jártak el.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a büntetőeljárást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Kapcsolódó Cikkek