EUR: 325,32 Ft
CHF: 290,07 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Belföld

Ők futtatták Dubaiban a lányokat – Videó!

Vádemelési javaslattal küldte tovább a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozati anyagot annak a bandának az ügyében, akik 2012 júliusától Svájcba, Németországba, Hollandiába, Belgiumba, majd Dubaiba szervezték meg és irányították jellemzően 20-25 év közötti fiatal magyar lányok szállítását.

A bűnszervezet tagjainak ellenőrzése mellett a lányok bordélynegyedekben végezték tevékenységüket. Jövedelmük jelentős részét elvették a gyanúsítottak, akik ebből finanszírozták luxus életszínvonalukat.


D. János és társai 2014 januárjától Dubaiba is kiterjesztették tevékenységüket, ahová három fiatal magyar nőt utaztattak, hogy ott ellenőrzésük és irányításuk mellett anyagi haszonszerzés céljából prostitúciós tevékenységet végezzenek.

A nyomozók a másfél éves felderítő munka eredményeként 2014. október 21-én a hajnali órákban Miskolcon elfogták a szervezet hat tagját, akiknek előzetes letartóztatását a Miskolci Járásbíróság elrendelte. A gyanúsítottaktól több nagy értékű gépkocsit, illetve az egy időben megtartott házkutatások alkalmával további értékes műszaki cikkeket, arany ékszereket és készpénzt foglaltak le, és több ingatlant zár alá vettek. Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy a bűnszervezet hierarchikus és szigorú elszámoltatási rendszer szerint, összehangoltan működött és kisebb bűnözői csoportokat is magába olvasztott. A vizsgált időszakban a bűnszervezet több mint 100 millió forintot vett el az általuk szervezett és irányított lányoktól. A széleskörű, több éven át tartó nyomozás során a rendőrök összesen 16 gyanúsítottal szemben jártak el.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a büntetőeljárást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hidvéghi: A magyarok megértették a választás jelentőségét

  Hidvéghi: A magyarok megértették a választás jelentőségét

  A magas részvétel a mai európai parlamenti (EP-) választáson azt mutatja, hogy a magyar emberek megértették, milyen nagy jelentőséggel bír a voksolás, amellyel Magyarország és Európa jövőjéről döntöttünk – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap Budapesten.

 • Semjén Zsolt: Köszönet minden magyarnak!

  Semjén Zsolt: Köszönet minden magyarnak!

  Az EP-választás után  Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Semjén Zsolt,a  KDNP elnöke is megköszönte a szavazóknak, hogy ilyen magas arányban vettek részt az EP-választáson.

 • Történelmi a magyar választás

  Történelmi a magyar választás

  Történelminek nevezte a magyar európai parlamenti (EP) választást Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője vasárnap este az M1 aktuális csatorna választási műsorában.