2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Orbán: Nem kellenek migránsok

Budapesten fogadta tegnap Orbán Viktor miniszterelnök Christian Kern osztrák kancellárt. A magyar miniszterelnök a találkozó kapcsán tartott sajtótájékoztatón bejelentette: a magyar állam minden olyan migránst visszavesz Ausztriától, aki Magyarországon lépett be az Európai Unió területére. Ezeket a személyeket később a Nyugat-Balkánra szállítják.

Budapest, 2016. július 26. Christian Kern és Orbán Viktor egymás tenyerébe csaptak (fotó: MTI)

Budapest, 2016. július 26.
Christian Kern és Orbán Viktor egymás tenyerébe csaptak (fotó: MTI)

 

Christian Kern kijelentette, hogy a magyar határvédelmi lépéseknek köszönhetően csökkent az Ausztriába és Németországba tartó bevándorlás intenzitása. – Ezeket a lépéseket támogatnunk kell – mondta. Ausztria hamarosan húsz rendőrt küld erre a határszakaszra.


Orbán Viktor beszélt korábbi, az amerikai elnökválasztásra vonatkozó kijelentéseiről is. Szerinte a demokraták külpolitikája Európának rossz, Magyarországnak halálos, ezzel szemben a republikánusoké Európának jó, Magyarországnak pedig az életet jelenti. A migrációról általánosságban kijelentette: Magyarországnak egyetlen migránsra sincs szüksége. – A migráció nem orvosság, hanem méreg – zárta szavait.

Kapcsolódó Cikkek