EUR: 322,83 Ft
CHF: 285,82 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Külföld

Orvvadászok ölték meg a híres vitézsast

Mozambiki orvvadászok megölték a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park vitézsasát, amely egy angol természetfilm-sorozatban volt látható.

A 4,6 kilogrammos vitézsas júniusban volt látható a tévében, hogy rajta keresztül bemutassák, milyen erőfeszítéseket tesznek a természetvédők, hogy megállítsák Afrika legnagyobb sasfaja egyedszámának fogyatkozását.


“A nyomkövető azt mutatta, hogy a madár már nem változtatja a helyét, ahogy általában szokta” – mondta Rowen van Eeden, a Fokvárosi Egyetem kutatója hétfőn.

Kollégáival együtt a jeladó segítségével megtalálta a madarat Mozambik egy eldugott szegletében, több mint 160 kilométerre a helytől, ahol a jeladót ráerősítették. Nyaka beszorult egy csapdába, az fojtotta meg. A három éve kezdődött vitézsasmentő programban meggyűrűzött nyolc felnőtt madár közül ez volt a harmadik, amely a Kruger Nemzeti Parkon kívül elpusztult.

Kettőt Mozambikban öltek meg orvvadászok, a harmadik Szváziföldön kapott áramütést, amikor vezetéknek repült.

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).