EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb XVI.kerület

Összefogtak a játszótérért

A XVI. kerületiek, Cinkotaiak segítsünk egymáson Facebook-csoport jótékonysági napot szervezett a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola számára. A cél nemes: a tanulásban akadályozott, tanulási, magatartási, beilleszkedési zavart mutató, autista gyermekeknek játszóteret szeretnének építeni.

Rutkai Bori Banda

A Rutkai Bori Bandával a gyerekek is együtt buliztak

Az iskolában biztonságos, kulturált környezetben foglalkoznak a gyerekekkel, és bár az oktatás valóban profi, egyvalami nagyon hiányzik: az iskola udvaráról egy játszótér.


ACDP Capoeira

Capoera bemutató is volt

– Főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy ezek a gyerekek nem igazán tudnak elmenni egy másik játszótérre – mondta a Lokál Extrának Sasinszki Klára, a program szervezője. – Hozzá kell tenni, ez egy teljesen civil kezdeményezés volt, de szerencsére számos támogató állt mellénk, így például az Erzsébetligeti Színház színpadát és a tájházat ingyen kaptuk meg, valamint a fellépők is lemondtak a honoráriumról. Mindenki adott egy kicsit, de őszinte leszek: azért nem úgy sikerült a „buli”, ahogy terveztük. Sajnos nem gyűlt össze elegendő pénz – és akkor még finoman fogalmaztam.

 

 

Szitakötő Táncegyüttes

A Szitakötő táncegyüttes is fellépett

A segítő csoport egyébként azért jött létre, hogy támogatást nyújtson a rászorulóknak. És ez alatt nem csak, sőt főleg nem pénzügyi segítséget kell érteni. Mintegy 800 tagjuk van, ha kell, kifestenek a rászorulóknál, ha kell, bevásárolnak az időseknek, ha kell, leszedik a gyümölcsöt.


– Évente egyszer próbálunk ilyen jótékonysági napot szervezni, és a cél mindig az, hogy kerületi gyerekeket segítsünk.
Sasinszki Klára hozzátette, hogy egy játszótérre valót most nem sikerült összegyűjteni, így szívesen fogadják a segítséget, legyen szó akár anyagi, akár alapanyagbeli támogatásról vagy különböző munkák elvégzéséről. Aki úgy érzi, hozzá tudna járulni a cél megvalósításához, a 067/340-6295-ös számon eléri őt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.