2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XV.kerület

Páratlan vakáció Pestújhelyen

Beköszöntött a nyári szünet, és bizony sok szülőnek gondot okoz, kire bízza gyermekét. Nekik nyújt segítséget a Pestújhelyi Közösségi Ház Páratlan Vakáció néven indított programsorozata, ahol mindennap más és más érdekességgel ismerkedhetnek meg a kicsik.

Szinte nincs olyan gyermek, aki ne szeretné a palacsintát. Azt viszont már kevesen tudják, hogy ennek a finomságnak az eredete a római korból származik, neve latinul placenta volt. A palacsintának nemcsak a neve változik országonként, hanem az összetétele is. Franciaországban például élesztővel és sok tojással alaposan kikevert alapanyagot használnak, Magyarországra jellemző a nagyon vékonyra sütött tészta, amely tojásból, lisztből, tejből, csipetnyi sóból, pici cukorból és szódavízből áll össze. Június 1-jén 10 és 13 óra között a közösségi házban a palacsintáé lesz a főszerep, ahol a gyerekek szabadtéren, sparhelton készítve ismerhetik meg a különböző országok specialitásait, amelyekből természetesen nem maradhat ki a cukros kakaópor, a lekvár, a mazsolás túró vagy éppen a fahéj sem.
Július 5-én 10 órától a közösségi háznál például a vizes játékok során a szappanbuborék-fújás mellett a szervezők versenyre hívják a gyerekeket vízipisztolyozásban, horgászatban, lufidobásban és különféle, ügyességet és merészséget igénylő feladatokban. Két nappal később azután már a kreativitásé lesz a főszerep, hiszen a szitanyomó technikával minden jelentkező a kedvenc rajzával díszítheti a magával vitt egyszínű pólót vagy sálat.
A közösségi házban persze nem csak a jövő héten lesznek vakációs programok, így a Lokál hétről hétre beszámol majd arról, hová is mehet a gyermek a szünidőben


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.