EUR: 326,50 Ft
CHF: 289,67 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XVI.kerület

Pénzt nem, egyéb adományt még tudnak fogadni

Pénzbeli adományt már nem tud fogadni a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola az intézmény udvarára tervezett játszótér építéséhez. Tárgyi adományt vagy a játszótér megvalósításához felajánlott segítséget viszont még eljuttathatnak az iskolának.

Rutkai Bori Banda

A Rutkai Bori Band koncertjén a gyerekek is a színpadon táncoltak

A XVI. kerületiek, cinkotaiak segítsünk egymáson! elnevezésű Facebook-csoport korábban jótékonysági napot szervezett, hogy a tanulásban akadályozott, tanulási, magatartási, beilleszkedési zavarral küszködő autista gyermekekkel foglalkozó iskola udvarára játszóteret tudjanak építeni.
– A nap nagyon jól sikerült, mindenki jól érezte magát – mondta lapunknak Sasinszki Klára, aki Horváth Valériával közösen szervezte a jótékonysági eseményt. – Volt ugyan egy elképzelésünk, hogy mennyi pénzt szeretnénk összegyűjteni, de annyi nem jött össze. Persze a befolyt összegnek nagyon örülünk, és az iskola is nagyon hálás, és már kinézték, mit vásárolnak majd az udvarra.


Korábban lapunk megírta, hogy továbbra is várják a segíteni akarók jelentkezését, ám Sasinszki Klára elmondta, hogy a jótékonysági nap után ez megváltozott.
– Mivel az  iskola nem alapítványként működik, nincs önálló pénzforgalma, ezért pénzbeli adományt már nem tud fogadni. A jótékonysági nap kapcsán a Kézenfogva Alapítvány állt a rendezvény mellé, így rajtuk keresztül tudtunk anyagi támogatást nyújtani a játszótér megvalósításához.
Persze, aki tárgyi adománnyal vagy saját, önkéntes munkájával szeretne segíteni, erre lehetősége van, hiszen a XVI. kerületiek, cinkotaiak segítsünk egymáson! Facebook-csoport „összeköti” az adományozót és az iskolát. Aki úgy érzi, hozzá tudna járulni a cél megvalósításához, a 0670/340-6295-ös számon érheti el őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.