2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb XVI.kerület

Pénzt nem, egyéb adományt még tudnak fogadni

Pénzbeli adományt már nem tud fogadni a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola az intézmény udvarára tervezett játszótér építéséhez. Tárgyi adományt vagy a játszótér megvalósításához felajánlott segítséget viszont még eljuttathatnak az iskolának.

Rutkai Bori Banda

A Rutkai Bori Band koncertjén a gyerekek is a színpadon táncoltak

A XVI. kerületiek, cinkotaiak segítsünk egymáson! elnevezésű Facebook-csoport korábban jótékonysági napot szervezett, hogy a tanulásban akadályozott, tanulási, magatartási, beilleszkedési zavarral küszködő autista gyermekekkel foglalkozó iskola udvarára játszóteret tudjanak építeni.
– A nap nagyon jól sikerült, mindenki jól érezte magát – mondta lapunknak Sasinszki Klára, aki Horváth Valériával közösen szervezte a jótékonysági eseményt. – Volt ugyan egy elképzelésünk, hogy mennyi pénzt szeretnénk összegyűjteni, de annyi nem jött össze. Persze a befolyt összegnek nagyon örülünk, és az iskola is nagyon hálás, és már kinézték, mit vásárolnak majd az udvarra.


Korábban lapunk megírta, hogy továbbra is várják a segíteni akarók jelentkezését, ám Sasinszki Klára elmondta, hogy a jótékonysági nap után ez megváltozott.
– Mivel az  iskola nem alapítványként működik, nincs önálló pénzforgalma, ezért pénzbeli adományt már nem tud fogadni. A jótékonysági nap kapcsán a Kézenfogva Alapítvány állt a rendezvény mellé, így rajtuk keresztül tudtunk anyagi támogatást nyújtani a játszótér megvalósításához.
Persze, aki tárgyi adománnyal vagy saját, önkéntes munkájával szeretne segíteni, erre lehetősége van, hiszen a XVI. kerületiek, cinkotaiak segítsünk egymáson! Facebook-csoport „összeköti” az adományozót és az iskolát. Aki úgy érzi, hozzá tudna járulni a cél megvalósításához, a 0670/340-6295-ös számon érheti el őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.