EUR: 344,26 Ft
CHF: 320,15 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb XVIII.kerület

Pezseg az élet a Bókayban

A kerületi napközis tábor a Városgazda Utánpótlás Akadémia táboraival együtt szép számú gyereksereget hoz nap mint nap a kertbe. Négy-ötszáz gyerek fordul meg ezeknek köszönhetően hetente a hatalmas területen. A hétvégén sem áll meg az élet, hiszen jó idő esetén a családok is kilátogatnak strandolni vagy sportolni. Sőt, este sem áll meg az élet, mozizni is lehet a szabad ég alatt.

A kerületiek idén is birtokba vették a Bókay-kertet a nyári időszakban. Nem csoda, strand, uszoda és számtalan sportolási és kikapcsolódási lehetőség várja az idelátogatókat. A megtelt táblát még nem kellett kirakni, ötezernél is többen férnek el a kertben egyszerre. Tavalyhoz képest újdonságból, fejlesztésből is akad bőven. A II. világháború után a Szovjetunióban fejlesztett An–2-es repülőgép is már a Bókay-kert tartozéka. A tervek szerint a még idén nyáron elvégzendő külső és belső átalakítások után szülinapi zsúrok helyszínéül is szolgál majd.


Júniusban kapta meg végleges formáját a nemzetközi szabványnak megfelelő strandfocipálya, ami a táborozók egyik kedvencévé vált. A hozzá tartozó zuhanyzó átépítés alatt áll. Füves focipályával már eddig is rendelkezett a kert, de hamarosan műfüveseket is építenek. A teniszt kedvelők a szabadban és a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas, télen-nyáron fedett teniszpályán is üthetik a labdát.

A központ idén nyáron is a strand, amely nagy zöldfelülettel rendelkezik, és már tavaly is szóba került egy újabb medence építése. Egyelőre a tervezés és számolgatás szintjén mozog a szóban forgó lehetőség. Az elhanyagolt bmx-pályát viszont biztosan rendbe hozzák, hazai versenyeket is szeretnének rendezni rajta, valamint mellette a gördeszkások nagy örömére egy skate-pályát is építenek.


Szintet lépett a kalandpark

Bókay kert és strand (Fotó: Máté Krisztián)

Igazi kihívás a pályát teljesíteni (Fotó: Máté Krisztián)

Játékelemekkel bővült a kalandpark tavasszal és a tavaly óta tervezett óriáscsúzli is használható már a kert végében. A korábbi egyszintes központi épületre még egy szintet húztak, aminek teraszáról kellemes panoráma nyílik a területre. Tervezik oktatóbázis kiépítését is, ahol ipari alpinistákat képeznének.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.