EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Egyéb XVIII.kerület XIX.kerület

Pisont István: Be kell építeni a fiatalokat!

Csoportelsőként jutott tovább csoportjából a labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Pisont István szerint az évtizedek óta nem látott siker után most jön az igazán nagy feladat, a világbajnoki selejtezőkön új játékosok is szerephez juthatnak.

– Jobban örültem volna, ha az angolokat kapjuk a nyolcaddöntőben – mondta a SZAC szakmai igazgatója, Pisont István lapunknak a Belgium elleni találkozó másnapján. – Azt láttam, hogy elfáradtunk, a brit stílus talán jobban feküdt volna a villámgyors belgák helyett. Összességében egy szervezett magyar csapatot láthattunk, amely tudatosan játszott. Az alapfeladatokat jól látják el, mindenki tudja a dolgát. Egyre magasabb arányban birtokolják a labdát, ami a magyar futball alapja kell, hogy legyen. Korábban két-három passz után az ellenfélhez került a labda – én már az utánpótlás csapatok játékosaiba is azt sulykolom, hogy legalább tíz passz legyen egy támadás előtt. Éreztem, hogy a támadó harmadban kevesek vagyunk, ebben javulni kell. Ha labdát birtoklunk és dominálunk, nem kontrára játszunk, akkor kreatív megoldások kellenek, amiből azért most is akadt. Gratulálok a csapatnak, tetszett, amit láttam.


Toulouse, 2016. június 27. A magyar csapat a szurkolóik előtt a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzése végén Toulouse-ban 2016. június 26-án. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól, így kiesett. (MTI/EPA/Vaszil Donyev)

Minden mérkőzés után elénekelte a közönség a himnuszt a játékosoknak (MTI/EPA/Vaszil Donyev)

A szakember szerint most jön a nagy feladat Bernd Storck számára. – Egervári Sándor szedte össze a válogatott gerincét pár éve, ezt tette szervezetté Dárdai Pál, és folytatta a munkát a német szakember. Gerát és Királyt biztos pótolni kell majd, a fiatalokat be kell építeni a csapatba. Az alap jó, egy kis vérfrissítésen túl nem hiszem, hogy nagy változás lesz őszre. Portugália, Svájc és Magyarország osztozik majd az első két hely valamelyikén. Nem reménytelen a helyzetünk. Ronaldo már nem lesz fiatalabb, Svájc egy erős, egységes csapat, de versenyben lehetünk velük. Az Eb megmutatta, mire képesek a fiúk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.