EUR: 322,90 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. augusztus 15., szerda
Mária

Külföld

Pitonnal ijesztgette utastársait a vonaton egy férfi

Fiatal óriáskígyót kobzott el az ausztrál rendőrség szerdán egy vonaton, miután tulajdonosa a többi utast kezdte ijesztgetni vele Új-Dél-Wales államban.

Egy 20 éves férfi vette elő hátizsákjából és mutogatta büszkén a többi utasnak az 1 méteres pitonbébit egy ingázókat szállító vonaton Sydneytől északra. Mutatványa azonban nem igazán tetszett a kígyó épségéért aggódó utasoknak, akik hívták a rendőrséget.

A szőnyegmintás piton egy alfajához tartozó, Bread nevű gyémántpitont a rendőrök Woy Woy állomáson vették el a férfitól. Az állatot egy hüllőparkban helyezték el.

A kígyómutogató férfi ellen várhatóan vádat emelnek védett faj birtoklása és közszemlére tétele miatt, amiért akár 300 ausztrál dollár (65 ezer forint) pénzbírsággal sújthatják.

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).