EUR: 345,95 Ft
CHF: 321,73 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb X.kerület

Pusszantás mindenkinek

Aki mostanában a Kőrösi sétányon jár, biztosan elmosolyodik. Nem csupán az ottani párakapu miatt, hanem a Hofi-karikatúrák miatt, amelyeket ott lehet megtekinteni. A legnagyobb humoristának tartott Hofi Géza – aki Kőbánya díszpolgára – július 2-án lett volna nyolcvanéves.

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

A párakapunál láthatóak a Hofi Gézáról készült karikatúrák (Fotó: Máté Krisztián)

Kőbánya önkormányzata és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Nonprofit Kft. karikatúra-pályázatot hirdetett Hofi Géza születésének 80. évfordulójára. Közel 40 mű érkezett, volt, aki határon túlról pályázott. Az elkészült alkotások a Kőrösi Csoma Sándor sétányon tekinthetők meg július 31-ig.


– Hofi Géza új műfajt teremtett. Kőbányai proligyerek létére úgy ötvözte a kifinomult iróniát, az intelligens humort, a mély gondolatokat, mint sem előtte, sem azóta senki – fogalmazott beszédében Kovács Róbert polgármester, hozzátéve, Hofi beszólásai, megjegyzései klasszikussá váltak. – Évtizedeken keresztül meghatározta a színpadi életet és hatása valószínűleg sosem múlik el.

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

A győztes karikatúra (Fotó: Máté Krisztián)

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

A Macskaduett Hofi Géza és Koós János előadásában lett nagy siker(Fotó: Máté Krisztián)

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Te, figyelj haver! – volt az egyik szállóigévé vált Hofi mondat (Fotó: Máté Krisztián)

A szabadtéri kiállítás olyan népszerű, hogy a szervezők úgy döntöttek: megszavaztatják a közönséget, nekik melyik alkotás tetszik a legjobban. A korosi.org oldalon minden rajz megtekinthető, és július 31-ig kiválasztható, melyik alkotónak sikerült a legjobban ábrázolni Hofi Gézát.

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Hofi Géza a Hallhatatlanok Társulatának örökös tagja, rá emlékeznek Kőbányán (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.