2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb X.kerület

Pusszantás mindenkinek

Aki mostanában a Kőrösi sétányon jár, biztosan elmosolyodik. Nem csupán az ottani párakapu miatt, hanem a Hofi-karikatúrák miatt, amelyeket ott lehet megtekinteni. A legnagyobb humoristának tartott Hofi Géza – aki Kőbánya díszpolgára – július 2-án lett volna nyolcvanéves.

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

A párakapunál láthatóak a Hofi Gézáról készült karikatúrák (Fotó: Máté Krisztián)

Kőbánya önkormányzata és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Nonprofit Kft. karikatúra-pályázatot hirdetett Hofi Géza születésének 80. évfordulójára. Közel 40 mű érkezett, volt, aki határon túlról pályázott. Az elkészült alkotások a Kőrösi Csoma Sándor sétányon tekinthetők meg július 31-ig.


– Hofi Géza új műfajt teremtett. Kőbányai proligyerek létére úgy ötvözte a kifinomult iróniát, az intelligens humort, a mély gondolatokat, mint sem előtte, sem azóta senki – fogalmazott beszédében Kovács Róbert polgármester, hozzátéve, Hofi beszólásai, megjegyzései klasszikussá váltak. – Évtizedeken keresztül meghatározta a színpadi életet és hatása valószínűleg sosem múlik el.

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

A győztes karikatúra (Fotó: Máté Krisztián)

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

A Macskaduett Hofi Géza és Koós János előadásában lett nagy siker(Fotó: Máté Krisztián)

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Te, figyelj haver! – volt az egyik szállóigévé vált Hofi mondat (Fotó: Máté Krisztián)

A szabadtéri kiállítás olyan népszerű, hogy a szervezők úgy döntöttek: megszavaztatják a közönséget, nekik melyik alkotás tetszik a legjobban. A korosi.org oldalon minden rajz megtekinthető, és július 31-ig kiválasztható, melyik alkotónak sikerült a legjobban ábrázolni Hofi Gézát.

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Hofi Géza a Hallhatatlanok Társulatának örökös tagja, rá emlékeznek Kőbányán (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.