2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Rács mögé megy a gödöllői gázoló hegedűs

Emberöléssel gyanúsítják Sz. Lajost, azt a 35 éves gödöllői cigányzenészt, akit a Budapest Környéki Törvényszék 30 napra előzetes letartóztatásba helyezett ma délelőtt. Mint ismert: a férfit félnapos bujkálás után egy isaszegi sörözöben fogták el, miután csütörtök este halálra gázolta a Turay Ida Színház 24 éves szervezőjét miközben megpróbálta elrabolni a lány kocsiját.

Rokonai kísérték a bíróság elé Sz. Lajost, a 35 éves cigánymuzsikust, akit a Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint már nem rablással, hanem minősített, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.


A férfi bilincsben, vezetőszáron érkezett a bíróságra az őrizetből, ahonnan most már az előzetes letartóztatás helyszínére szállították, mivel a bíróság úgy ítélte meg: Sz. Lajos szabadlábon megszökhetne, vagy befolyásolhatná az ügy tanúit.

Sz. Lajos vezetőszáron, bilincsben érkezett az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalásra        Fotó: Csudai Sándor

Sz. Lajos vezetőszáron, bilincsben érkezett az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalásra Fotó: Csudai Sándor

A Lokál úgy tudja, hogy a bíróság előtt is megerősítette, hogy ittasan tartott hazafelé, meglátta a járó motorú autót, beült és megpróbált elhajtani, nem vette észre kocsiba kapaszkodó tulajdonost. A kocsi elsodorta és maga alá temette a fiatal nőt, aki a helyszínen életét vesztette.

Berze-Zsofia1-FB

A férfi ügyvédje, dr. Borsos József lapunkkal jelenleg csak annyit kívánt közölni, hogy ügyfele fenntartotta a nyomozóhatóságnak korábban tett vallomását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

  Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

  A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

 • 48 millió forintos bírságot kapott a UPC

  48 millió forintos bírságot kapott a UPC

  Jogszerűtlen piaci magatartása miatt 48 millió forintos bírsággal sújtotta a UPC-t az alapvető európai uniós és hazai jogszabályok súlyos és tudatos megsértése miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

 • Holland kutató: A migráció nem megoldás

  Holland kutató: A migráció nem megoldás

  A migráció, vallás és gazdaság címmel rendezett nemzetközi szakmai konferenciát a Migrációkutató Intézet (MKI) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontja múlthét csütörtökön.