2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb

Rafael Nadal a legbabonásabb teniszcsillag

Milliomosok, világhírűek és kitartó sportolók – kevesen gondolnák, hogy a leghíresebb teniszezők is furcsa babonákkal szeretnének elérni minél jobb eredményeket. Összegyűjtöttük a legérdekesebb rituálékat.

A teniszezők közül kétségkívül a tizennégyszeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal a legbabonásabb. Bár ő ezt tagadja, a rajongók észrevehették, hogy számtalan rituáléja van. A teniszpálya vonalait először a jobb lábával keresztezi, és ha teheti, sohasem lép rá. A melegítő felső levétele közben folyamatosan ugrál, ahogy a pénzfeldobás közben is. Miután ivott, a palackokat meghatározott sorrendben helyezi el. Az egyiket a széktől balra, a másikat átlósan mögé. A szervák előtt megérinti a bal, majd jobb vállát, az orrát, majd a bal fülét, újra az orrát és végül a jobb fülét. Arra már csak legyinthetünk, hogy minden alkalommal beleharap a megnyert trófeáiba.


Hamburg, 2015. augusztus 2. A spanyol Rafael Nadal a bajnoki trófeával, miután 7:5, 7:5 arányban legyőzte az olasz Fabio Fogninit a hamburgi salakpályás férfi tenisztorna döntőjében 2015. augusztus 2-án. (MTI/EPA/Daniel Reinhardt)

Nadal mindig beleharap a győzelmi trófeáiba (MTI/EPA/Daniel Reinhardt)

Serena Williamsnek is megvannak a kedvenc mozdulatsorai. Első szerva előtt ötször, a második előtt pedig kétszer pattogtatja a labdát. Ragaszkodik a gumipapucsához is, amelyet a zuhanyzóból bevisz a pályára. Egy-egy versenysorozat alatt pedig ugyanazt a zoknit hordja.

Melbourne, 2016. január 28. Az amerikai Serena Williams ünnepel, miután 6:0, 6:4 arányban legyőzte a lengyel Agnieszka Radwanskát az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2016. január 28-án.(MTI/EPA/Lynn Bo Bo)

Serena Williams a versenyek alatt ugyanazt a zoknit viseli

 

Novak Djokovic is szívesen pattogtatja a labdát. Korábban könyvében írt arról, hogy imádja az Új-Zélandról érkező manuka mézet, amiből adott esetben még a meccsek közben is fogyaszt.
Roger Federer pedig imádja a 8-as számot, talán azért, mert augusztus 8-án született. A bemelegítésnél nyolcat szervál és nyolc ásványvizet visz magával.


Indian Wells, 2016. március 20. A szerb Novak Djokovic ünnepel, miután 7-6, 6-2 arányban legyőzte a spanyol Rafael Nadalt az Indian Wells-i teniszverseny férfi egyesének elődöntőjében 2016. március 19-én. (MTI/EPA/Daniel Murphy)

Novak Djokovic különleges mézzel tartja magát formában

Björn Borg, azaz a Jégember nemrég lett hatvanéves. A faütőt használó egykori teniszezőt imádták a nők, olyan volt, mint egy igazi rocksztár. Aktív sportolóként ő is nagyon babonás volt, ha Wimbledonban játszott, sohasem borotválkozott és mindig ugyanazt a pólót viselte.

Wimbledon, 1978. július 8. Björn Borg megcsókolja a serleget, amelyet egymás után háromszor nyert el. A wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes döntőjében a 22 éves svéd versenyző 6:2; 6:2; 6:3 arányban győzött az amerikai Jimmy Connors ellen, ezzel harmadszor lett a világ legrangosabb versenyének győztese. Ez a bravúr utoljára 42 évvel ezelőtt sikerült Fred Perrynek. (MTI/UPI)

Wimbledon, 1978. július 8.
Björn Borg teniszlegedna, ha Wimbledonban játszott sosem borotválkozott
(MTI/UPI)

EJ ABO / XPBE Mercedes Party i Båstad Pepes Bodega Björn Borg Båstad, Sweden 2016-07-15 (c) Johan Valkonen/Stella Pictures, Image: 294520423, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Stella Pictures - daily

Björn Borg, a Jégember igazi sztár volt

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.