EUR: 326,31 Ft
CHF: 289,28 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XVII.kerület

Rákoshegyi sikersztori

Sorozatban negyedszer lett bajnok a Rákoshegyi VSE női tekecsapata. A világbajnokokat soraiban tudó együttes vendégségben, Kőbányán játssza mérkőzéseit, és a tavalyi csapatvilágkupán elért ezüstérem után a Bajnokok Ligájában bizonyíthat.

Zalaegerszeg, 2013. május 25. A magyar csapat játékosa, Sajermann Nóra gurít a Teke Világbajnokság csapatdöntőjében, a zalaegerszegi sportcsarnokban 2013. május 25-én. A magyar női tekeválogatott a románokat, a férfiak pedig a macedónokat győzték le a döntőben. MTI Fotó: Varga György

A világbajnok Sajermann Nóra Németországban folytatja
MTI Fotó: Varga György

– Szisztematikusan építettük fel a csapatot az elmúlt években – mondta Rózsa Balázs, a csapat edzője, amikor arról kérdeztük, mi áll az egymást követő négy bajnoki cím hátterében. – Nem pusztán jó játékosokat igazoltunk évekkel ezelőtt, hanem tehetségeket és tényleg nagybetűs csapatot szerettünk volna kovácsolni belőlük.


A győztes csapaton ne változtass elv minimálisan módosul idén. A szezon végeztével lesz változás a csapat összetételében. A világbajnok Sajermann Nóra Németországba szerződik.

Sorozatban negyedszer kóstolhatták meg az arany ízét a rákoshegyi tekések

Sorozatban negyedszer kóstolhatták meg az arany ízét a rákoshegyi tekések

– Kint dolgozik majd és tekézik. Ott is ugyanaz a helyzet, mint nálunk. Néhány kivételt leszámítva mindenki munka mellett űzi ezt a sportot. Nem látok komolyabb előrelépési lehetőséget támogatási szempontból, nem vagyunk sem olimpiai, sem látványsportág. Európában nagyjából húsz ország érdekelt a tekében, ez értelemszerűen befolyásolja a szponzorációs lehetőségeket – adott képet a tekések hétköznapjairól.


Előrelépés viszont van. A magyar bajnok eddig nem tudott a legmagasabb szintet képviselő Bajnokok Ligájában szerepelni. Az önkormányzat segítségének is köszönhetően a következő szezonban a legrangosabb sorozatban is részt vehetnek.

Rózsa Balázs feleségével, a játékos Gabriellával a tekepályán ismerkedett meg

Rózsa Balázs feleségével, a játékos Gabriellával a tekepályán ismerkedett meg

– Az egyhetes csapatvilágkupán tavaly másodikok lettünk. A BL egy hosszabb, többállomásos sorozat, több külföldi úttal. Eddig ezt nem tudtuk biztosítani, most viszont lesz rá lehetőségünk.

Ha valaki a rákoshegyiek hazai mérkőzéseire kíváncsi, ne a kerületi pályára menjen.

– Csak kisebb versenyekre használjuk a kétsávos pályát, a bajnoki mérkőzéseinket a Ferencváros népligeti telepén bonyolítjuk le, ott bérelünk pályát. A Rákosmentére tervezett sportcsarnokban kaphatunk majd helyet pár éven belül.

 

Fényes jövő

A múlt héten Fekete Ágnes és Tóbiás Anett világbajnok lett a horvátországi Novigradban rendezett ifjúsági világbajnokságon.

Nagy örömmel tájékoztatom Önöket, hogy tegnap a Rákoshegyi VSE két utánpótlás válogatott tekézője (Fekete Ágnes és Tóbiás Anett) ifjúsági világbajnokok lettek, miután a magyar leány válogatott csapat tagjaként a Novigradban (Horvátország) zajló Ifjúsági Világbajnokság első napján, csapatversenyben I. helyezett lett Magyarország, mindösszesen 2 fa előnnyel!

Fekete Ágnes és Tóbiás Anett

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.