EUR: 345,98 Ft
CHF: 321,40 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Sport

Serena Williams Wimbledon királynője

A világelső amerikai Serena Williams megvédte címét a wimbledoni teniszbajnokság női versenyének szombati döntőjében.

Williams a fináléban két szettben, szoros csatában múlta felül a negyedik helyen kiemelt német Angelique Kerbert. Ez volt Serena Williams hetedik wimbledoni sikere egyesben, ezzel az örökrangsorban beérte a brit Dorothea Chamberst (1903-1914) és a német Steffi Grafot (1988-1996). A lista élén Martina Navratilova áll kilenc diadallal. Összességében 22. Grand Slam-tornáját nyerte meg egyesben, ebben az összevetésben is utolérte Grafot, így már csak a 24 sikerrel élen álló ausztrál Margaret Court van előtte.


Az első játszma elején a címvédő egyértelműen jobban teniszezett, adogatásban és szervafogadásban is hatékonyabbnak bizonyult, de Kerber tartotta vele a lépést. A második játékban az amerikainak három lehetősége is volt, hogy elvegye riválisa adogatását. Ekkor még nem járt sikerrel, 6:5-nél viszont igen, így a végig jobban szerváló Willians lezárta a szettet.

A második felvonásban sem változott jelentősen a játék képe, mindkét teniszező kiválóan összpontosított, pontosan játszott és egy ideig hozta saját adogatását. Williams 4:3 után 40:15-ös hátrányban volt, ám innen fordítani tudott, Kerber pedig ekkor lélekben feladta és a következő játékot semmire elveszítette.

A 34 éves amerikai 13 ásszal zárta a döntőt, ellenfelének nem volt nyerő szervája. Szombati győzelmével Serena Williams visszavágott Kerbernek a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokság január 30-i döntőjében elszenvedett vereségért.

 

Eredmény, döntő:

—————

S. Williams (amerikai, 1.)-Kerber (német, 4.) 7:5, 6:3

később:

női páros, döntő:

Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 5.)-Serena Williams, Venus Williams (amerikai) 18.30

Címkék

Kapcsolódó Cikkek