EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Sérülten is segíteni akart a hős túlélő

Súlyos sérülései ellenére is válságos állapotban lévő társán segített Tóth Péter tűzszerész, akit a fővárosi Honvéd kórházban ápolnak. Barátnője a hír hallatán rohant hozzá, mire a műtétre várakozó tűzszerész gyorsan megkérte a kezét.

A Honvédelmi Minisztérium hírzárlatot rendelt el a hortobágyi tragédiával kapcsolatban, csak annyit tudni, hogy július 1-jén a Hortobágyi Nemzeti Parkban, ahol a tűzszerészek sorra emelték ki és hatástalanították a világháborús lövedékeket, repeszeket, az egyik felrobbant, kioltva négy katona életét. Hogy mi indította be a detonációt, még független szakértő vizsgálja.


Fotó: Honvédelmi Minisztérium

Fotó: Honvédelmi Minisztérium

A robbanás után két túlélőt találtak, egyikük, Tóth Péter főtörzsőrmester súlyosan megsebesült, a hasát és a karját repesz találta el, a szeme is megsérült. A tragédia helyszínétől távolabb tartózkodó társa egy verset osztott meg Facebook-oldalán, amelyben rímekbe szedve meséli el az ott történteket. E szerint Péter fájdalmai ellenére is a válságos állapotban lévő társában próbálta tartani a lelket.

tűzszerész_2
Hamarosan jön értünk a helikopter, hazamegyünk! Ilyen gyorsan még soha nem voltál Pesten! Elvisznek bennünket, meggyógyulunk mindketten!” – idézte a tűzszerész Pétert versében, amelyből kiderül az is, hogy mielőtt a helikopter megérkezett, társának leállt a szíve. Bár bajtársai próbálták újraéleszteni, már nem tudták megmenteni az életét. A Lokál úgy tudja, Tóth Péter csupán öt méterre távolodott el a többiektől, amikor a bomba felrobbant, csodaszámba megy, hogy túlélte. A baleset hírére Péter barátnője berohant a kórházba, ahol a főtörzsőrmester még a műtét előtt megkérte a kezét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.

 • A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  Sok sikert és eredményt ért el a magyar nemzetpolitika a határon túli nemzetrészekkel együttműködve az elmúlt években – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol előadást tartott a Pro Civis társulás által idén már kilencedik éve megrendezett Önkormányzati Szabadegyetemen.

 • Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Meghalt egy motoros, amikor összeütközött egy autóval az az M5-ös autópályán Csengele közelében pénteken délután, a sztráda Röszke felé vezető oldalát lezárták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 • Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták pénteken azt az 1,2 milliárd forintos beruházással megépült 13 kilométeres kerékpárutat, amely Kecskéden és Környén át összeköti Oroszlányt és Tatabányát, valamint lehetőséget teremt a majki kamalduli kolostor elérésére is.