EUR: 346,06 Ft
CHF: 321,48 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Belföld

Sérülten is segíteni akart a hős túlélő

Súlyos sérülései ellenére is válságos állapotban lévő társán segített Tóth Péter tűzszerész, akit a fővárosi Honvéd kórházban ápolnak. Barátnője a hír hallatán rohant hozzá, mire a műtétre várakozó tűzszerész gyorsan megkérte a kezét.

A Honvédelmi Minisztérium hírzárlatot rendelt el a hortobágyi tragédiával kapcsolatban, csak annyit tudni, hogy július 1-jén a Hortobágyi Nemzeti Parkban, ahol a tűzszerészek sorra emelték ki és hatástalanították a világháborús lövedékeket, repeszeket, az egyik felrobbant, kioltva négy katona életét. Hogy mi indította be a detonációt, még független szakértő vizsgálja.


Fotó: Honvédelmi Minisztérium

Fotó: Honvédelmi Minisztérium

A robbanás után két túlélőt találtak, egyikük, Tóth Péter főtörzsőrmester súlyosan megsebesült, a hasát és a karját repesz találta el, a szeme is megsérült. A tragédia helyszínétől távolabb tartózkodó társa egy verset osztott meg Facebook-oldalán, amelyben rímekbe szedve meséli el az ott történteket. E szerint Péter fájdalmai ellenére is a válságos állapotban lévő társában próbálta tartani a lelket.

tűzszerész_2
Hamarosan jön értünk a helikopter, hazamegyünk! Ilyen gyorsan még soha nem voltál Pesten! Elvisznek bennünket, meggyógyulunk mindketten!” – idézte a tűzszerész Pétert versében, amelyből kiderül az is, hogy mielőtt a helikopter megérkezett, társának leállt a szíve. Bár bajtársai próbálták újraéleszteni, már nem tudták megmenteni az életét. A Lokál úgy tudja, Tóth Péter csupán öt méterre távolodott el a többiektől, amikor a bomba felrobbant, csodaszámba megy, hogy túlélte. A baleset hírére Péter barátnője berohant a kórházba, ahol a főtörzsőrmester még a műtét előtt megkérte a kezét.

Kapcsolódó Cikkek