2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Soha többé nem lehet anya

Nem nevelhet többé gyermeket D. Lívia, az az anya, akit a bíróság pénteken első fokon 8 év börtönre ítélt, mert 2014 augusztusában megpróbálta megfojtani alvó gyermekeit. A bíróság a jövőben születendő kicsinyeivel kapcsolatban is megszüntette a nő szülői felügyeleti jogát.

Több, lapunk által megkeresett büntetőjogászt is meglepett a Budapest Környéki Törvényszék pénteki döntése. D. Líviát kétrendbeli emberölési kísérlet és kiskorú veszélyeztetése miatt első fokon nyolc évre ítélték. Emellett a 30 éves nő szülői felügyeleti jogkörét nemcsak a sokat bántalmazott két kicsivel szemben szüntetik meg, de ha további gyermeke születik, azt is azonnal elveszik tőle.


– Nem túl gyakori, hogy az ilyen jogvesztést a jövőre nézve is kiterjessze a bíróság – nyilatkozta lapunknak dr. Illés Blanka családjogi ügyvéd. – De saját praxisomban ettől merőben eltérő ítéletekkel is találkoztam már, például amikor egy bántalmazó apától bűnössége ellenére sem vonták meg a kapcsolattartás jogát, így az anyának be kellett vinnie hozzá a gyereket a börtönbe láthatásra – magyarázta.

Az ítélet indoklása szerint D. Lívia személyiségzavara miatt alkalmatlan anyának, a kicsiket nem csak a most vizsgált ügyben bántalmazta, a verbális erőszak mindennapos volt a nevelési gyakorlatában, de az sem volt ritka, hogy kezet emelt a gyerekekre. Azon a 2014. augusztus 18-i estén viszont a végsőkig elment: kétéves fiát kézzel, ötéves kislányát egy cipőfűzővel fojtogatta mindaddig, amíg a kicsik már nem adtak életjelet. Nem rajta múlt, hogy  nem végzett velük. Szörnyű tette után a szomszédhoz azzal kopogott át: „Baj van, megöltem a gyerekeimet.”


A nyolcéves, nem jogerős börtönbüntetés ellenére D. Lívia szabadlábon távozhatott a bíróságról, mivel egyelőre házi őrizetben marad.

Az arcuk legyen kitakarva! A törvényszéké(bíró,ügyész,ügyvéd) nekik nem kell. szándékos emberölési kísérlet, anya,gyermekek, búcsúlevél, tárgyalás, elsőfokú ítélet, ítélet, bíróság, százhalombatta 2016.07.08 Fotó: Mészáros Diána

A Budapest Környéki törvényszéken dr. Holdampf Gusztáv vezette tanácsa hozott ítéletet
Fotó: Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.

 • A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  Sok sikert és eredményt ért el a magyar nemzetpolitika a határon túli nemzetrészekkel együttműködve az elmúlt években – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol előadást tartott a Pro Civis társulás által idén már kilencedik éve megrendezett Önkormányzati Szabadegyetemen.

 • Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Meghalt egy motoros, amikor összeütközött egy autóval az az M5-ös autópályán Csengele közelében pénteken délután, a sztráda Röszke felé vezető oldalát lezárták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 • Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták pénteken azt az 1,2 milliárd forintos beruházással megépült 13 kilométeres kerékpárutat, amely Kecskéden és Környén át összeköti Oroszlányt és Tatabányát, valamint lehetőséget teremt a majki kamalduli kolostor elérésére is.