EUR: 345,75 Ft
CHF: 321,34 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Belföld

Soha többé nem lehet anya

Nem nevelhet többé gyermeket D. Lívia, az az anya, akit a bíróság pénteken első fokon 8 év börtönre ítélt, mert 2014 augusztusában megpróbálta megfojtani alvó gyermekeit. A bíróság a jövőben születendő kicsinyeivel kapcsolatban is megszüntette a nő szülői felügyeleti jogát.

Több, lapunk által megkeresett büntetőjogászt is meglepett a Budapest Környéki Törvényszék pénteki döntése. D. Líviát kétrendbeli emberölési kísérlet és kiskorú veszélyeztetése miatt első fokon nyolc évre ítélték. Emellett a 30 éves nő szülői felügyeleti jogkörét nemcsak a sokat bántalmazott két kicsivel szemben szüntetik meg, de ha további gyermeke születik, azt is azonnal elveszik tőle.


– Nem túl gyakori, hogy az ilyen jogvesztést a jövőre nézve is kiterjessze a bíróság – nyilatkozta lapunknak dr. Illés Blanka családjogi ügyvéd. – De saját praxisomban ettől merőben eltérő ítéletekkel is találkoztam már, például amikor egy bántalmazó apától bűnössége ellenére sem vonták meg a kapcsolattartás jogát, így az anyának be kellett vinnie hozzá a gyereket a börtönbe láthatásra – magyarázta.

Az ítélet indoklása szerint D. Lívia személyiségzavara miatt alkalmatlan anyának, a kicsiket nem csak a most vizsgált ügyben bántalmazta, a verbális erőszak mindennapos volt a nevelési gyakorlatában, de az sem volt ritka, hogy kezet emelt a gyerekekre. Azon a 2014. augusztus 18-i estén viszont a végsőkig elment: kétéves fiát kézzel, ötéves kislányát egy cipőfűzővel fojtogatta mindaddig, amíg a kicsik már nem adtak életjelet. Nem rajta múlt, hogy  nem végzett velük. Szörnyű tette után a szomszédhoz azzal kopogott át: „Baj van, megöltem a gyerekeimet.”


A nyolcéves, nem jogerős börtönbüntetés ellenére D. Lívia szabadlábon távozhatott a bíróságról, mivel egyelőre házi őrizetben marad.

Az arcuk legyen kitakarva! A törvényszéké(bíró,ügyész,ügyvéd) nekik nem kell. szándékos emberölési kísérlet, anya,gyermekek, búcsúlevél, tárgyalás, elsőfokú ítélet, ítélet, bíróság, százhalombatta 2016.07.08 Fotó: Mészáros Diána

A Budapest Környéki törvényszéken dr. Holdampf Gusztáv vezette tanácsa hozott ítéletet
Fotó: Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek