EUR: 344,97 Ft
CHF: 320,90 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Extra

Somló Tamás nem akart kórházban meghalni

Somló Tamás kedd hajnalban végleg elment. Egy éve még mindenki azt hitte, hogy a zenész túl van korábbi daganatos betegségén, fél évvel ezelőtt azonban újra felütötte fejét a baj, amit ezúttal sajnos nem sikerült legyőznie.

Somló Tamás családja körében hunyta le örökre a szemét. Mellette volt kislányának édesanyja, Gyöngyvér, két ikerfia és a 15 éves Lili is. Az elmúlt napokban sorra érkeztek állapotáról olyan hírek, amelyek bizakodásra adtak okot, a zenész szervezete azonban kedden hajnalban feladta a küzdelmet. – Nem volt teljesen váratlan a halála híre. Az orvosok, akikkel korábban beszéltem, mind azt mondták, hatalmas csoda kellene, hogy Tamás újra felépüljön. Mégis jöttek biztató hírek. Néhány napja már nem romlott tovább az állapota, bár állítólag ez ilyenkor természetes reakciója a testnek. Mi már csak imádkoztunk érte. Azt azonban tudtuk, hogy az utolsó műtét, amit néhány hónapja végeztek rajta, csak időt adott Tamásnak. Később már nem is lehetett megoperálni, több szerve áttétes volt és rettenetesen lefogyott. Ő pedig érthető okokból a családjával szerette volna tölteni az utolsó időt –mondta a Lokálnak Kóbor János. Az LGT legendáját egyébként nem csupán kedvese, Gyöngyvér ápolta, de a zenész betegsége miatt Hawaiiról hazalátogató első felesége, diákkori nagy szerelme, Léna is mellette volt. Az asszonnyal baráti maradt a viszonyuk, így érthető, hogy ő is segíteni szeretett volna.


Somló Tamás. 2013.08.18. Fotó: Csudai Sándor Az exkluzív programok között újra színpadra áll, és végre szabadtéren, “Tabán-hangulatban” koncertezik a Locomotiv GT Alsóörsön, ahol az egész napos program az LGT-ről szól.

Somló Tamás. 2013.08.18. Fotó: Csudai Sándor
Az exkluzív programok között újra színpadra áll, és végre szabadtéren, “Tabán-hangulatban” koncertezik a Locomotiv GT Alsóörsön, ahol az egész napos program az LGT-ről szól.

Az elmúlt hetekben állítólag a családtagjain kívül a zenészt többen is látogatták. A csendes, körgangos udvarú belvárosi házban azonban, ahol lakott, szintén tiszteletben tartva Tamás és a család kérését, egy-egy mondattal, szóval utasították el a kíváncsiskodókat.

– Itt már nincs miről beszélni… de tudja mit, írja meg, hogy jobban van! – mondta egy férfi szűkszavúan néhány hete, miután a zenész lakásában járt. Kérdésünkre az orvosnak vagy ápolónak kinéző férfi hozzátette, ő csak egy jó barát, aki látogatni jött.


Somló Tamás betegsége előtt akart új életet kezdeni párjával, Gyöngyvérrel. Egy vidéki villát vett, nem messze a fővárostól, hogy fiai is bármikor meglátogathassák őket. A szomszédok elmondták, hogy a felújítási munkálatok ugyan elkezdődtek a házban, végezni azonban már nem tudtak vele, mert Tamás időközben újra beteg lett.

Somló Tamás testét kedden késő délelőtt, rendőri biztosítás mellett szállították el otthonából. Kedvese, Gyöngyvér, ikerfiai és kislánya megtörten kísérték. A zenész halálhírét a hajnali órákban Presser Gábor közölte a sajtóval a család beleegyezésével. „Évek óta bátran és bizakodva küzdött a betegséggel, dolgozott, hatalmas lelkierővel próbált és tudott úgy tenni, mintha csak valami apró probléma zavarná, de végül alulmaradt. (…) Ma éjjel elment Somló Tamás. Vacakabb lett a világ”– írta a zenész a közösségi oldalán.

Geszti Péter: Még közös zenélésre készültünk!

Geszti Pétert is mélyen megrendítette barátja, Somló Tamás távozása, aki betegsége ellenére júniusra még koncertet tervezett. A fellépés sztárvendége Geszti Péter lett volna, aki nagyon várta a közös zenélést.

– Márciusban még eljött a koncertemre, és júniusban együtt léptünk volna színpadra, mert vendégként meghívott  a koncertjére, de sajnos lemondta a fellépést. Ott már sejteni lehetett, hogy nagy a baj, de a betegségét illetően rendkívül szemérmes volt, senkit sem akart terhelni vele. Sem a nyilvánosságot, sem a baráti körét – mesélte a Lokálnak szomorkás hangon a dalszerző.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek