2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Külföld

Sótlan, kemény nő az új Vaslady

A Nagy-Britanniában élő és dolgozó uniós polgárok, így a magyarok érdekében húzná az év végéig a Brexit-tárgyalásokat Theresa May, aki mától miniszterelnökként vezeti országát. Az 59 éves politikus magánéletéről keveset tudni.

Jól járnak a magyarok

Vélhetően jól járnak a Nagy-Britanniában élő, tanuló magyarok May személyével, ugyanis az új miniszterelnök – a saját és a többi náluk dolgozó uniós polgár érdekében is – nem sietteti a kilépési tárgyalások megkezdését. Elemzők szerint ez azt is jelentheti, hogy ezeket az embereket szinte „túszként” használva próbál meg jobb feltételeket kicsikarni az EU-ból.

Miután minden kilépéspárti vezető magára hagyta, Theresa May belügyminiszter – egyébként maradáspártiként – lesz kénytelen levezetni Nagy-Britannia uniós kilépését az Európai Unióból. A politikust, aki 1997 óta a brit parlament tagja, ambiciózus, de kompromisszumkész politikusként tartják számon, és kampányprogramja szerint kiemelten fontosnak tartja, hogy sikeres kilépési tárgyalásokat folytasson az unióval.


Maynek és férjének egészségügyi okokból nem lehetett gyermekük, házasságukat Benazír Bhuttónak köszönhetik, ugyanis a 2007-ben megölt pakisztáni miniszterelnök mutatta be őket egymásnak. Az új miniszterelnököt egyébként „sótlan” nőként jellemzik. A Guardian egy másik tory képviselőre hivatkozva azt írja, hogy alig lehet belőle egy szót is kihúzni. Egy másik ismerőse azt állította a vezető brit napilapnak, hogy Theresa May nem az a fajta, akivel a lábgyantázásról lehet beszélgetni.

A brit sajtó Margaret Thatcher után máris elnevezte az „új Vasladynek”, hiszen elődjéhez hasonlóan rá is kemény csaták várnak.


epa05398406 (FILE) A file photograph showing Britain's Secretary of State for the Home Department Theresa May leaves after a cabinet meeting at Downing Street in London, Britain, 27 June 2016. Media reports on 30 June 2016 that Theresa May is to run in the Conservative Party leadership contest with the winner to be announced on 09 September 2016. EPA/ANDY RAIN

epa05398406 (FILE) A file photograph showing Britain’s Secretary of State for the Home Department Theresa May leaves after a cabinet meeting at Downing Street in London, Britain, 27 June 2016. Media reports on 30 June 2016 that Theresa May is to run in the Conservative Party leadership contest with the winner to be announced on 09 September 2016. EPA/ANDY RAIN

Kapcsolódó Cikkek