2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Belföld V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület

Strandkézilabda-pálya csalogatta sportolni a józsefvárosi fiatalokat

Véget ért a Budapesten megrendezett strandkézilabda-világbajnokság. Ennek hangulatát felidézve strandkézilabda-pálya nyílt Józsefváros főterén.

A pályát a múlt héten csütörtöktől vasárnap délutánig ingyenesen használhatták a kézilabdázni vágyók, akik hazai sztárjátékosokkal és edzőkkel is találkozhattak a Horváth Mihály téren. A kerület vezetősége fontosnak tartotta, hogy minél több gyerek megismerkedhessen ezzel a még nem túl elterjedt sporttal. Éppen ezért egy a kicsik számára is óriási élményt adó pályát helyeztek a főtérre.


A pálya szélén Gróz János, a női válogatottak szövetségi kapitánya, a pályán pedig a női válogatott játékosai segítették a kicsiket, hogy megtanulják a korábban ismert kézilabda és a strandkézilabda közötti alapvető különbséget.

Strandkézilabda-pálya nyílt a Horváth Mihály téren ( Fotó: Sáfár Tibor)

Strandkézilabda-pálya nyílt a Horváth Mihály téren
( Fotó: Sáfár Tibor)

– A magyar felnőtt női válogatott és az U 16-os válogatott tagjai jöttek el, hogy népszerűsítsék a sportágat és részt vegyenek a pályaavatón. Ez a pálya egyébként pont a kicsiknek megfelelő, a felnőtteké hosszabb, így a gyerekeknek szolgálhat kedvcsinálóként. Próbálkozunk azzal, hogy minél több gyereket vonjunk be a játékba és megtanítsuk őket néhány alapvető mozdulatra – mondta a szövetségi kapitány, aki hozzátette, hogy Magyarország helyzete a sportág tekintetében egészen kiváló. – Most a fiúk és a lányok is vb-selejtező-negyedikek lettek. Ez a fiúknak vb-kijutást jelent, a lányoknak első tartalékot. Az elmúlt években mi hoztunk két Eb-címet egy vb-ezüstöt és egy világjátékok-ezüstöt. A fiúk is remekül szerepeltek korábban, tehát mondhatjuk, hogy Magyarország a standkézilabdában nagyhatalomnak számít – büszkélkedett a szövetségi kapitány, aki a Lokálnak bemutatta az egyik legjobb játékosát is.


Strandkézilabda-pálya nyílt a Horváth Mihály téren ( Fotó: Sáfár Tibor)

Strandkézilabda-pálya nyílt a Horváth Mihály téren
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Velem a szüleim szerettették meg a sportot, egészen kislányként – mesélte Csiki Renáta. – Édesanyám kézilabdázott, ő vitt le először a pályára. Innen pedig már magától folytak az események. Néhány évvel ezelőtt, amikor a Fradiban kézilabdáztam, megkeresett egy amatőr strandröplabdacsapat, hozzájuk csatlakoztam én is. Nagyon megtetszett és célom lett, hogy bekerüljek a magyar válogatottba. Itt három-négy évet játszottunk, majd a csapatból többünket megkereste Gróz János és behívott a válogatottba – idézte fel a válogatott játékos, aki ma már a világ legjobb nyula címmel is büszkélkedhet. – Négyen vagyunk támadó játékosok, ebből hárman forgásból dobják a labdát. Az én szerepem az úgynevezett nyúl, akire jobban figyelnek a védők. A nyúl gólja több pontot ér és az ezen a poszton játszó játékos szervezi a csapat játékát is – világosított fel a szőkeség, aki hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartja, hogy minél több csemetével szerettessék meg a strandkézilabdát. – Nagyon aranyosak a kicsik, és remélem, néhányukkal akkor is találkozom majd, amikor már ők is a válogatottban játszanak.

Strandkézilabda-pálya nyílt a Horváth Mihály téren ( Fotó: Sáfár Tibor)

Strandkézilabda-pálya nyílt a Horváth Mihály téren
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek