EUR: 344,45 Ft
CHF: 318,87 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb VII.kerület

Szemétből állt össze A kedvenc fám

A világ legnagyobb italos kartondobozokból álló mozaikképét készítette el az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) a Madách téren, több mint 3500 tejes- és gyümölcsleves doboz felhasználásával. A hulladékból készült 58 négyzetméteres műalkotás megépítésével az IKSZ új Guinness-rekordot állíthat fel, amellyel az italos kartondobozok szelektív gyűjtését és újrahasznosítását kívánja népszerűsíteni.

A világ legnagyobb italos kartondobozból álló mozaikképét készíti el az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés, mintegy 3.500 tejes és gyümölcsleves italos kartondoboz felhasználásával. 2016.06.23 Fotó: Csudai Sándor

58 négyzetméternyi “szemét” Fotó: Csudai Sándor

A mozaik képének alapjául szolgáló rajzot egy általános iskolások számára kiírt rajpályázaton több mint 220 gyermekrajz közül választotta ki az IKSZ, így a Guinness-rekordkísérlet alapját a kilencéves Kiss Bence, berettyóújfalui kisfiú A kedvenc fám című alkotása adta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.