EUR: 326,34 Ft
CHF: 289,14 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb X.kerület

Szép és korszerű lett a kardiológia

Felújították és korszerűsítették a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet kardiológiai intenzív egységét. Bodnár Attila főigazgató közlése szerint az osztályon ezentúl korszerűbb műszerekkel és jobb munkakörülmények között dolgozhatnak az orvosok és ápolók, emellett a betegek számára is komfortosabb lett a részleg.

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Intenzív Coronaria Labor átadása, kórház, beteg (Fotó: Máté Krisztián)

Jól felszerelt kardiológiai osztály szolgálja a betegek gyógyulását (Fotó: Máté Krisztián)

Ez azért fontos, mert a kórház hatszázezer ember ellátásáért felel az invazív, vagyis szívkatéteres beavatkozásokat és a diagnosztikát illetően  hangsúlyozta. Bár a részleg mindig tele van, mindenkit el tudnak látni, ezt a megfelelő orvoslétszám is biztosítja: az osztályon 19 főállású kardiológus dolgozik  jegyezte meg a főigazgató az M1 műsorában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.