2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb X.kerület

Szép és korszerű lett a kardiológia

Felújították és korszerűsítették a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet kardiológiai intenzív egységét. Bodnár Attila főigazgató közlése szerint az osztályon ezentúl korszerűbb műszerekkel és jobb munkakörülmények között dolgozhatnak az orvosok és ápolók, emellett a betegek számára is komfortosabb lett a részleg.

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Intenzív Coronaria Labor átadása, kórház, beteg (Fotó: Máté Krisztián)

Jól felszerelt kardiológiai osztály szolgálja a betegek gyógyulását (Fotó: Máté Krisztián)

Ez azért fontos, mert a kórház hatszázezer ember ellátásáért felel az invazív, vagyis szívkatéteres beavatkozásokat és a diagnosztikát illetően  hangsúlyozta. Bár a részleg mindig tele van, mindenkit el tudnak látni, ezt a megfelelő orvoslétszám is biztosítja: az osztályon 19 főállású kardiológus dolgozik  jegyezte meg a főigazgató az M1 műsorában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.