EUR: 346,01 Ft
CHF: 321,40 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Extra

Szívinfarktus miatt halt meg Zsófi a Martfeszten

Ma búcsúztatják a szlovákai Ekecsen azt a fiatal lányt, aki hétvégén halt meg a Martfeszt fesztiválon. Az Eb-ezüstérmes karatés Zsófi anyukája, Márta könnyek között mesélte el a Lokálnak, hogy szívinfarktus okozta a tragédiát.

Érthetetlen tragédia! A mentők másfél órán át hiába küzdöttek a 16 éves Kovács Zsófi életéért. A fiatal felvidéki lány már hetek óta azt várta, hogy a Martosi Szabadegyetem (Martfeszt) fesztiválon végre kikapcsolódjon, élvezze a koncerteket, a buli azonban sajnos tragikus véget ért szombatra virradó éjjel. A fesztivált azonnal félbehagyták és az összes további programot lemondták.


kovacs zsofi4

Kovács Zsófi önvédelmi kurzust is tartott fiatal lányoknak

– Annyira fáj, hogy el sem tudom mondani. A lányom volt a mindenem, nem ismerek nála jobb embert – mesélte könnyek között a Lokálnak Zsófi anyukája.

– Zsófi alig várta ezt a pár napot, végig sátraztak a barátnőjével. A Martfeszten egyébként egész nap előadások vannak, este pedig koncertek. Csütörtökön egy helyben végigállta a Phoenix RT és a Tankcsapda koncertjeit, imádta őket. Állítólag már akkor éjszaka sem érezte jól magát, de nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget. Kiment a levegőre és jobban lett. Másnap napközben vele voltam, vittem neki palacsintát is. Nem maradtam vele estig, ő pedig elég hamar, nyolckor elment aludni, mert megint rosszul érezte magát. Nem engedte, hogy felhívjanak, mert azt gondolta, hogy az alvás ismét jót tesz. Nem akarta, hogy feleslegesen aggódjak. A barátnője talált rá később, és a mentők sajnos hiába küzdöttek az életéért. Nemrég kiderült, hogy hátsó fali szívinfarktusa volt. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ezt mi váltotta ki – mondta Márta, aki úgy gondolja, Zsófi korábbi betegségének nem volt köze a tragédiához.


Ezüstérmes lett az Eb-n

Zsófi tavaly decemberben a lengyelországi Tarnowskie Góryban rendezett Európa-bajnokságon az U16-os korosztályban lett ezüstérmes. A kjokusin karate sportág ígéretes tehetsége volt. Már több mint nyolc éve karatézott és bár eleinte lassabban jöttek az eredmények, ma már harminc kupa sorakozik a szobájában. Mindig a legjobb akart lenni és az Eb volt első nagyobb versenye.

– Korábban egy hónapot kimaradt az iskolából is, mert mononukleózisa volt. Ezt fertőző mirigyláznak is nevezik, ami megtámadja a májat és a lépet is. De abból kigyógyult, június közepén voltunk kontrollvizsgálaton és minden rendben volt. Mivel sportgimnáziumba járt, ezért kötelező EKG-vizsgálat is volt, de az nem mutatta ki, hogy gond lenne a szívével – magyarázta Márta. Az asszony úgy gondolja, Zsófi biztosan nem fogyasztott drogot, felelősségteljes lány volt, tele tervekkel.

– Szerzett magának nyári munkát, mert minden vágya az volt, hogy ősszel elmehessen az osztályával Párizsba. Önvédelemre tanította a fiatal lányokat és mindig kereste a lehetőséget, hogy segíthessen – tette hozzá az anyuka, aki nagyon hálás a település volt lelkészének, Sándor atyának is.

– Mire felhívtam, hogy mi történt, már szervezte, hogy Zsófi kedvenc együttese, a Phoenix RT fellépjen a mai megemlékezésen, ami hétkor kezdődik a szomszédos településen, Szilason. A búcsúztatás pedig itt, Ekecsen lesz fél négykor. Próbálok rá felkészülni lelkileg, de nagyon nehéz lesz. A lányom nem volt mélyen vallásos, Sándor atya támogatta, amikor meghalt az édesanyám. Zsófit ez nagyon mélyen érintette, teljes letargiába esett, az atya azonban átsegítette a nehezén.

– Vasárnap Böjte Csaba atya is eljött volna a Martfesztre, úgy terveztük Zsófival, hogy áldást kérünk tőle a kis unokámra. Van egy 27 éves fiam és egy 24 éves lányom is, most két hónapos a kis unokám. Annyi tervünk volt még! Most pedig minden hiábavalónak tűnik, nem tudom, hogy valaha enyhül-e ez a fájdalom… Tudom, hogy egy angyal távozott közülünk.

kovacs zsofi es anyukaja2

Édesanyja mindhová elkísérte, nagyon szoros volt a kapcsolatuk

kovacs zsofi3

A karate EB-n ezüstérmes lett

kovacs zsofi es anyukaja

“Egy angyallal több lesz a Mennyben”

kovacs zsofi

Zsófi igazi sportember volt

kovacs zsofi2

Zsófi több mint nyolc éve karatézott

Kapcsolódó Cikkek