EUR: 344,67 Ft
CHF: 320,96 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb XVI.kerület

Tegye le az autóját, bringáját Cinkotán!

16ker_parkolo (2)

Kétszer annyi autó parkolhat itt

Elkészült az új P+R és B+R parkoló Cinkotán, a már meglévő, az Ostoros út páratlan oldalán található átépítésével és bővítésével. A HÉV-állomás melletti területeken – az Ostoros út páros oldalán, valamint az állomás előterében található Állomás tér egy részén – az autóbusz-forduló felújításával egy időben új P+R parkolókat alakítottak ki. A terület eddig burkolatlan felülete szilárd térkő- és aszfaltburkolatot kapott, a parkoló kapacitása pedig duplájára nőtt. Mindezek mellett egy fedett kerékpártároló is épült, ahol 40 biciklit lehet biztonságosan elhelyezni. A felújítás és a fejlesztés eredménye egy korszerű, kamerákkal ellátott, díjmentes parkoló.

A munkálatokkal egyidejűleg körülbelül 100 méteren az Ostoros út is új burkolatot kapott. A felújításnak köszönhetően több mint 600 négyzetméteren megújultak a zöldfelületek, cserjéket, virágokat és fákat ültettek. A parkoló az Ostoros úton, a Cinkota HÉV-állomás, Állomás tér felé haladva közelíthető meg autóval.


A munkálatok befejezését követően a Volánbusz-végállomások mellé került az Ostoros út túloldaláról a 174-es és a 175-ös autóbuszjáratok végállomása is.

16ker_parkolo (1)

A kerékpárokat is biztonságosan el lehet helyezni

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.