2020. augusztus 08., szombat
László

Extra

Tíz évet kapott a kislányokat molesztáló főrendőr

Szinte példátlan, hogy szabadlábon védekezhet az a bonyhádi főrendőr, akit fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények miatt kedden első fokon tíz év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság.

Hazatérhet a Tolna megyei Váraljára K. József rendőr alezredes, egykori bűnmegelőzési főelőadó, aki nyaranta drogprevenciós táborokat tartott a faluszéli táborban, ahol az évek során hat kislány ellen is szexuális bűncselekményt követett el.


váralja3

– Hajnal volt, öt rendőr a menyasszonya ágyából verte föl Józsit és verte bilincsbe – mesélik Váralján a szomszédok. – Azt hazudta a táborozó kislányoknak, látja az elhunyt lelkeket, beszélget a szellemekkel. Ez nem bűn, de az megbocsáthatatlan, hogy több kislánnyal össze is bújt, a legfiatalabb tizenhárom éves volt.

Az 52 éves, kétgyermekes rendőr 20 éves menyasszonya, Nóri maga is az áldozatok közé tartozott, a bíróságon ő volt a koronatanú. A most orvosi egyetemre járó diáklány végig kiállt 32 évvel idősebb vőlegénye mellett, de amikor az ügyész elé tette a férfi kislányokkal folytatott, lehallgatott telefonbeszélgetéseinek jegyzőkönyvét, Nóri haragra gerjedt és vallomást tett.


– Tizenhat éves voltam, amikor a táborban Józsi először le akart feküdni velem – mesélte Nóri. Egy év múlva ugyanabban a táborban újra ágyba akart cipelni. Naiv kislányként azt hittem, szerelmes vagyok belé, de becsapott. Kiderült, végig hazudott nekem, másokat is zaklatott, lefeküdt egy nálam fiatalabb lánnyal. Visszaadtam a szüleinek a jegygyűrűt, már nem érdekel a sorsa.

váralja2

 

Kedvezménnyel szabadulhat

A bírósági indoklás szerint a volt rendőrt a jogerős ítéletig azért helyezték szabadlábra, mert eddig 31 hónapot ült előzetes letartóztatásban, a büntetése kétharmadának letöltése után pedig amúgy is kedvezménnyel szabadulhat.

Kapcsolódó Cikkek