EUR: 322,90 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. augusztus 15., szerda
Mária

Külföld

Több millió liter szennyvíz ömlött a szabadba, több strandot lezártak

Mintegy 9,5 millió liter szennyvíz ömlött a kaliforniai Los Angeles megye melletti tengervízbe egy csőtörés következtében, ezért több strandot lezártak.

A szennyvízvezeték hétfő este kezdett el szivárogni, és bár az illetékesek elhárították a problémát, kedden ismét eltört a csővezeték, tartalma pedig a Csendes-óceánba folyó Los Angeles folyóba került.

A szivárgást kedd délutánra hárították le a hatóságok, de elővigyázatosságból lezárták Los Angeles megye Long Beach városának az összes strandját, illetve az Orange megyei Seal Beach bizonyos részeit.

A hatóságok vizsgálják a tengervizet, a fürdést az érintett területeken csütörtökig megtiltották.

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).