EUR: 329,14 Ft
CHF: 298,93 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Külföld

Tragédia! Összeütközött két vonat, többen meghaltak

Legalább húsz ember meghalt és több tucatnyian megsérültek a dél-olaszországi Bari város közelében kedden bekövetkezett vonatbalesetben – közölte Giuseppe Corrado, Puglia régió vezető-helyettese.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Corrado hozzátette: a baleset több tucat sérültjét vitték kórházba, néhányuknak súlyos az állapota. A régió vezető-helyettese emellett azzal a kéréssel fordult a helyiekhez, hogy adjanak vért a baleset környékén lévő kórházakban. A halottak számát egy kórházi forrás is megerősítette.


A két négyvagonos vonat az Andria és Corato közötti vonalon ütközött össze frontálisan, nem sokkal dél előtt. A világhálón közzétett fényképeken jól látható, hogy a vonatok elülső vagonjai kisiklottak és darabokra törtek, ami arra utal, hogy nagy sebességgel ütköztek. Hírforrások szerint a vagonokban több ember rekedt.

Luca Cari, a helyi tűzoltóság szóvivője közölte: több tucat mentőalakulat dolgozik azon, hogy a kocsikban rekedt emberekhez hozzáférjenek. Hozzátette: a mentési munkálatokat nehezíti az, hogy a baleset lakott területtől távol történt. A sérültek pontos számáról egyelőre nincsenek adatok.

Riccardo Zingaro, Andria rendőrkapitánya korábban közölte: “úgy hiszem, sokan meghaltak”. Matteo Renzi olasz kormányfő a szerencsétlenség miatt rövidre fogta milánói látogatását, visszatért Rómába, ahonnan pedig az esti órákban Pugliába érkezik.

A baleset okát egyelőre nem állapították meg a hatóságok, a közlekedési minisztérium két szakértőt küldött a régióba a szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálása céljából.

Kapcsolódó Cikkek

  • A pesti srácok szabadságharca a mai Európában is folytatódik

    A pesti srácok szabadságharca a mai Európában is folytatódik

    Az 1956-os forradalom ereje segíti a magyarokat, hogy a mai Európában is felemeljék a fejüket – mondta Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke, aki a római magyar nagykövetségen tartott megemlékezésen nyilatkozott az MTI-nek kedd este.

  • A legkisebb kiterjedésű volt az ózonlyuk 1982 óta

    A legkisebb kiterjedésű volt az ózonlyuk 1982 óta

    Az Antarktisz fölötti sztratoszférában kialakult abnormálisan meleg hőmérséklet drámai mértékben korlátozta az ózonveszteséget szeptemberben és októberben, ami a legkisebb méretű ózonlyukat eredményezte idén 1982 óta – közölték az amerikai Nemzeti Légkör-és Óceánkutató Hivatal (NOAA) és az amerikai űrkutatásai hivatal, a NASA kutatói.