2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Külföld

Trump: családi show

Donald Trump minden családtagja felszólal a republikánus konvenció négy napján – csak a milliárdos üzletember 10 éves fia és talán a Trumpról készített beszélő baba nem kap szót.

Igazi show-műsorral vette kezdetét a republikánus párt jelölőkongresszusa az ohiói Clevelandben, ahol várhatóan holnap nevezik meg Donald Trumpot a párt elnökjelöltjeként. Az első nap a vetélytárs, Hillary Clinton támadásával telt, a tegnapi program a „Tegyük ismét munkára alkalmassá Amerikát” jelszó jegyében zajlott. A show része, hogy sokan a 17 mondatot – köztük a „ki vagy rúgva” kifejezést – is elmondani képes Trump-akciófigurával a hónuk alatt érkeztek.


epa05431370 Donald Trump (L) escorts his wife Melania (R) after her speech during the second session on the first day of the 2016 Republican National Convention at Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio, USA, 18 July 2016. The four-day convention is expected to end with Donald Trump formally accepting the nomination of the Republican Party as their presidential candidate in the 2016 election. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Donald Trump és felesége  EPA/MICHAEL REYNOLDS

Melanie Trump lelkesítően szólalt fel férje oldalán az első napon, de beszédét a szakértők túlságosan is hasonlónak találták ahhoz, amit korábban Michelle Obama mondott el férje oldalán.

Cleveland, 2016. július 18. Dana Dougherty floridai delegált Donald Trump amerikai üzletembert, a Republikánus Párt várható elnökjelöltjét ábrázoló játékfigurával a kezében a Republikánus Párt négynapos elnökjelölt-állító konvenciójának megnyitóján a Quicken Loans Arenában, az Ohio állambeli Clevelandben 2016. júlus 18-án. A konvenció alatt az amerikai republikánusok várhatóan megválasztják a párt elnökjelöltjét, Donald Trumpot. (MTI/EPA/Michael Reynolds)

Cleveland, 2016. július 18.
Dana Dougherty floridai delegált Donald Trump amerikai üzletembert, a Republikánus Párt várható elnökjelöltjét ábrázoló játékfigurával a kezében a Republikánus Párt négynapos elnökjelölt-állító konvenciójának megnyitóján  (MTI/EPA/Michael Reynolds)

 

Ugyancsak fokozta a hangulatot, hogy Stephen Colbert talkshow-sztár az Éhezők viadala című film szónokának öltözve kaparintotta meg néhány másodpercre a mikrofont, hogy saját jelöltjét, Trump alelnökjelöltjét, az indianai Mike Pence szenátort méltassa.

steven-colbert-trump

Stephen Colbert talkshow-sztár

Kapcsolódó Cikkek

 • Visszavonul a brit külügyminisztérium macskája

  Visszavonul a brit külügyminisztérium macskája

  Nyugdíjba megy Palmerston macska, amely a brit külügyminisztérium főegerészeként szolgált az elmúlt több mint 4 évben – tudatta az állat Twitter-oldala mintegy 100 ezer követőjével pénteken.

 • Bejegyzik az első orosz vakcinát

  Bejegyzik az első orosz vakcinát

  Hamarosan lezárul a Gamaleja Intézet által kifejlesztett, Covid-19 elleni első orosz vakcina tesztelése, és a jövő héten bejegyzik – jelentette be Oleg Gridnyev orosz egészségügyi miniszterhelyettes pénteken újságíróknak Ufában, egy helyi kórházbővítés ünnepségén.

 • Európában a járvány második hullámára készülnek

  Európában a járvány második hullámára készülnek

  Különböző szigorításokkal a koronavírus-járvány második hullámára készülnek Európában, ahol továbbra is a legmagasabb a vírus okozta Covid-19-betegség halálos áldozatainak száma: a 708 ezerből 202 ezret a kontinensről jelentettek.