EUR: 319,81 Ft
CHF: 282,82 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Újabb tévedés Volner ügyében

Tévedett Volner János: nem bűncselekmény, ha egy politikust egyértelműen nem hivatalos tevékenysége közben megfigyel egy magánnyomozó. Mint megírtuk: a nyomozó hatóságoknál sem folyik eljárás a Jobbik alelnök-frakcióvezetőjének péceli susnyáslátogatása kapcsán.

Újabb jogi rés keletkezett Volner János, a Jobbik nős, kétgyermekes második emberének azon vádjaiban, amelyeket a péceli susnyásban róla és magánéleti kapcsolatáról készült fotók kapcsán fogalmazott meg a politikus.


Volner János állította: „megrendeltek egy magánnyomozást ellene”, amit szerinte „országgyűlési képviselő ellen folytatni bűncselekmény”. Egy lapunknak nyilatkozó jogi szakértő szerint viszont nem az.

– A hatályos jogi szabályozás szerint, ha egy megbízással rendelkező magánnyomozó egyértelműen nem hivatalos tevékenysége közben folytat megfigyelést országgyűlési képviselővel szemben, akkor azzal nem sért jogszabályt. Egy hivatalos munkaidőben dolgozó személy esetében a megfigyelésre engedett időszak a hivatalos munkaidőn kívüli időre korlátozódik, de egy kötetlen munkaidejű képviselő esetében ez bármikor lehet a  nap folyamán, ha a megfigyelt tevékenység élesen elkülöníthető a hivatalostól – fejtette ki a neve elhallgatását kérő egyetemi szakember.


Vagyis ha állítása szerint magánnyomozó figyelte meg Volner Jánost azon a péceli bozótrandin, amely az alelnök-frakcióvezető hivatalos nyilatkozata szerint egy hölgy könnyítéséről és dohányzásáról szólt, akkor azt teljesen legálisan, saját szakmai szabályait betartva tette.

Korábban a Lokál beszámolt róla, hogy semmilyen hatóság (ügyészség, rendőrség) nem vizsgálódik Volner állítólagos megfigyelése kapcsán.

Az ügy előzménye, hogy a ripost.hu fotókat közölt, amelyek szerint Volner egy ismeretlen nővel időzött egy Pécel környéki bozótosban. A politikus elismerte, hogy hosszabb ideje magánéleti kapcsolatban áll a nővel, akiről később kiderült: a Jobbik-frakció jogásza. Volner felesége a hírek szerint válni készül.

Budapest, 2015. október 20. Volner János jobbikos képviselő felszólal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) működéséről szóló törvény módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 20-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Budapest, 2015. október 20.
Volner János jobbikos képviselő felszólal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) működéséről szóló törvény módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 20-án.
MTI Fotó: Soós Lajos


Nyomozhatnak képviselő ellen

A hatályos személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvény szerint „a magánnyomozás nem irányulhat a hivatalos személy jogszabályban meghatározott hivatalos tevékenységére”.

Kapcsolódó Cikkek

  • El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében – nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  • A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik: egyre többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak majd. Emellett változékony lesz az időjárás: napsütés, de eső, havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.