EUR: 345,97 Ft
CHF: 321,39 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Egyéb II.kerület IV.kerület

Újpesten folytatódik a budai szívösvény

Az újpesti Farkaserdőben a Rex Állatsziget mellett avatta fel második „szívösvényét” a budai Szent Ferenc Kórház. Az egyedülálló kezdeményezés kreatív módon segíti a szív- és érrendszeri betegséggel, magas vérnyomással élők és a cukorbetegek gyógyulását.

Ut az egeszseghez2_20160705

Tájékoztató tábláról ismerhetjük meg az útvonalat indulás előtt

 

Az első rehabilitációt segítő túraösvényt egy éve adták át a II. kerületben, a Szent Ferenc Kórház közelében. A „szívösvény” azóta igen népszerű mind a kórházi betegek, mind az egészséges, valamint a betegséggel küszködő érdeklődők körében.


– Több ezer látogató, közel kétezer felvett és több száz kitöltött túralap – ez a kórházunk mellett létrehozott ösvény mérlege. Sétánk során szervezetünk működését, reakcióit kísérhetjük figyelemmel mozgásterhelés alatt. A Szent Ferenc Kórház betegeinek gyógytornász segít megtervezni a rehabilitációt segítő kirándulást, de kölcsönözhető műszerek segítségével bárki megfigyelheti, hogyan változnak az egészségügyi értékei a túra során. A túraösvényt mindenki használhatja – tudtuk meg dr. Toldy-Schedel Emiltől. A Szent Ferenc Kórház főigazgatója hozzátette, a negyedik kerületi tanösvény megnyitásával szeretnék az újpestiek és a környéken élők figyelmét is felhívni a betegség kockázataira és a megelőzés fontosságára.

Tanösvényt avattak a Szent Ferenc Kórház által indított Út az egészséghez program keretében a Hárs-hegyen. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ( Fotó: Sáfár Tibor )

A túrautat Beer Miklós váci megyéspüspök áldotta meg
( Fotó: Sáfár Tibor )

Az új túraösvény a Farkaserdőben, a Rex Állatsziget mellett várja az érdeklődőket. Dr. Koleszár István, a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója közölte, a betegek kirándulótársakat is „kölcsönözhetnek”.


– Nagyon örülök, hogy az állatsziget lett az új túraösvény kezdő- és végpontja, mert így négylábú védenceink és a betegek kölcsönösen segíthetnek egymásnak. A menhelyi kutyák egy kiadós sétában részesülnek, cserébe szeretettel és hálával fordulnak a szívbetegek felé.

Tanösvényt avattak a Szent Ferenc Kórház által indított Út az egészséghez program keretében a Hárs-hegyen. Kutya defibrillátorral ( Fotó: Sáfár Tibor )

A szívösvényen kutyust is választhatunk kirnáduótársnak
( Fotó: Sáfár Tibor )

Szent Ferenc Kórház Toldy-Scedel Emil, az intézmény főigazgatója ( Fotó: Sáfár Tibor )


Toldy-Scedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója
( Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.