EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,26 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Aktuális

Vége! Visszavonul a kajakos rekorder Kovács Katalin

Bejelentette visszavonulását a háromszoros olimpiai és 31-szeres világbajnok Kovács Katalin, minden idők egyik legeredményesebb kajakosa. A pénteki sajtótájékoztatón, a  40 éves sportoló a könnyeivel küszködve tudatta döntését.

– Két éve, kislányom, Luca születése után feltöltődve, rengeteg energiával vágtam neki a  felkészülésnek, hogy ott lehessek ötödik olimpiámon – kezdte mondandóját a világklasszis  versenyző, akinek többször is elcsuklott a hangja.


– Sajnos nem sikerült kijutnom Rióba, és az  utóbbi időben már egyre többször megfogalmaztam magamnak és a kislányomnak azt, hogy a  szívemben már nem a kajakozás az első, hanem a családom. Velük szeretnék sok-sok időt  eltölteni és az álmainkat megvalósítani.

A kajakos köszönetet mondott mindenkinek, akik segítették a több mint 20 éves pályafutása  során. Hozzátette, hálás a családjának, a szponzorainak, a sajtó képviselőinek és a  szurkolóknak is azért, mert követték és támogatták.


/Fotó: MTI

/Fotó: MTI

– Várom már nagyon, hogy kezdődjön az olimpia, sok sikert kívánok a magyar csapatnak,  nagyon drukkolok nekik! – mondta Kovács Katalin.  A jövőjét firtató kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott: majd az idő eldönti, mennyire marad  szoros kapcsolatban a sporttal.

Storcz Botond, a válogatott vezetőedzője azt mondta: Katalin sokaknak megköszönte a támogatást, de igazán mi tartozunk köszönettel neki, a sok  szép eredményért – mondta a szakvezető, aki maga is háromszoros olimpiai bajnok és sokáig  párhuzamosan futott a pályafutása Kovács Katalinnal.

– Ahhoz, hogy egy sportoló ilyen  magasságokba eljusson, nem elég a sok edzés, emberi tartás, alázat is kell. Mi, akik közelről kísértük a Kata karrierjét, láttuk, hogy nemcsak az eredményeivel tűnt ki, hanem a  hozzáállásával is. Pályafutásod utolsó évében is úgy készültél, mintha még nem nyertél  volna semmit, azt hiszem, ez mindent elmond.

A 40 éves klasszis mindent megnyert, amit meg lehetett. Négy olimpián vett részt (1996-ban,  Atlantában tartalék volt), 2004-ben és 2008-ban K-2 500 méteren, 2012-ben pedig K-4 500  méteren szerzett aranyérmet és öt ezüstöt is gyűjtött. Az utolsó világversenye a 2013-as  duisburgi vb volt, majd 2014-ben gyermeke született. Ezután még visszatért, de idén nem  tudta kiharcolni az ötkarikás szereplés jogát. Kovács Katalin 31 világbajnoki címe abszolút  rekord a sportágban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.

 • Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért (galgok), akiket a február 1-én záruló vadászszezon végeztével kivégeznek, jobb esetben menhelybe küldenek.