EUR: 345,75 Ft
CHF: 321,34 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Belföld

Zavaros pénzügyek Volnerék körül

Magánéletéhez hasonlóan zavarosak Volner János pénzügyei. A Jobbik frakcióvezetője 2010 előtt több, azóta megszűnt céget is közösen vitt feleségével, azóta minden az asszony nevén van. A Lokál szétnézett, és Volnerék céges ügyei körül nagy káoszt talált.

Ahogy már beszámoltunk róla, a magánéleti válságba került Volner János, a Jobbik frakcióvezető-alelnöke aligha szállhat ki jól házasságából egy esetleges válás során. A ripost.hu korábbi cikke szerint a politikus felesége összeomlott és válni akar, miután a portál fotósorozatot közölt, amely akkor készült, amikor Volner János a hírek szerint a Jobbik-frakció jogászával húsz percet töltött a bozótosban.


Volner vagyonnyilatkozata alapján elmondható, hogy válás esetén nehéz vagyonmegosztás elé nézhet a politikus, mivel az ő nevén gyakorlatilag semmi sincs, míg felesége számos ingatlant és egy ma is működő céget birtokol. Nem volt ez mindig így. Cégbírósági adatok szerint Volner János és felesége 2010 előtt minden cégben közösen volt tulajdonos. Az első, még 1999-ben alapított Volner Bútorház Bt.-ben Volnerné volt a kültag, azt az alapítástól 2004-ig Volner János vezette, ténykedése első két évében több mint 15 millió forintos forgalom mellett volt veszteséges a vállalkozás. A céget 2004-ben eladták, később a vagyonára bírósági végrehajtást rendeltek el.

Hasonlóan végződött a 2003-ban hárommilliós törzstőkével alapított Prezent Bútorstúdió Kft. története is. Ezt a pár együtt alapította, majd két évvel később 300 ezer forintért eladta. A vevő a cég négy évvel későbbi felszámolása idején felszívódott. Igaz, a kft. már Volnerék idején sem fizetett egyetlen forint áfát sem, végül kényszertörléssel szűnt meg. A pár később további három céget alapított közösen, amelyek aztán így-úgy eltűntek a süllyesztőben. Volt, amelyiktől időben megváltak, de szinte mindegyik esetében sor került bírósági végrehajtásra.


Volner a 2010-es képviselővé választása után már nem vállalt szerepet „papíron” az újabb családi vállalkozásban. A Diamond Business Consulting Kft.-t a politikus felesége egyedül alapította 2010-ben. A számos tevékenységi körrel rendelkező cég azonban aligha végez érdemi tevékenységet, hiszen az elmúlt három esztendőben évente mintegy 50 ezer forintos forgalmat bonyolított le, mérlege minden alkalommal negatív volt.

Volner Magyar GárdaVolner es az ismeretlen no 20 percet toltottek kettesben a bozotban

 

Kapcsolódó Cikkek