2020. július 08., szerda
Ellák

Sport

A bírók vették el az újabb magyar érmet

Lőrincz Viktor a kötöttfogású birkózók 85 kg-os mezőnyében indult a riói olimpián, és bátran kijelenthetjük, hogy egész nap kiválóan szerepelt. A birkózóversenyek második napján egészen az elődöntőig menetelt hibátlanul, ott azonban orosz ellenfele 7-1-re legyőzte, így jöhetett a német Denis Kubla a bronzmeccsen.

A bíró először a németet küldte a földre, így Lőrincz támadhatott, azonban nem sikerült kiemelnie ellenfelét. Ezt követően a zsűri jelezte, hogy Lőrincz szabálytalanul fogott vissza, ezért adnának két pontot ellenfelének. A magyar stáb megchallenge-elte az ítéletet, azonban Lőrincz nem kérte a visszajátszást, ezért visszadobta a kabalát. A második félidőben Lőrincz fordítani tudott 3-2-re, miután földre vitte Kublát, akit ráadásul meg is intettek passzivitásért. Majd fél perccel a vége előtt, teljesen indokolatlanul, Lőrinczet is megbüntették passzivitásért, így lett a végeredmény 3-3, de mivel a magyar birkózónak több intése volt, a német kapta meg a bronzérmet. Lőrincz Viktor ötödik helyen zárta az olimpiát.


Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

  • Szoboszlainak ideális lenne a Napoli

    Szoboszlainak ideális lenne a Napoli

    Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a napokban az osztrák bajnokság legjobb játékosának választott Szoboszlai Dominik valamelyik nagy olasz klubbal járna a legjobban.

  • Visszatér a régi idők focija Budafokra?

    Visszatér a régi idők focija Budafokra?

    Vajon újra kitör a fociláz Budafokon? Most, hogy 74 év után visszatért az élvonalba a csapat, amelyben olyan nagyságok szerepeltek, mint Zakariás József, az Aranycsapat balfedezete vagy Esterházy Márton, a Honvéd egykori válogatott futballistája.