EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XIV.kerület

A kertben is lehet vasutazni!

4_13_14ker_vasut

Fel is lehet ülni a kismozdonyok mögé (fotó: vasuttortenetipark.hu)

A Tatai úton található Magyar Vasúttörténeti Park lesz az otthona augusztus 13-án és 14-én az Európai Kerti Vasutak Találkozójának.

A családi napon kerti vasutak, mozdonymodellek, gőzgépek mutatkoznak be, dízel- és gőzmozdonyok kicsinyített másai vonulnak fel a 850 méter hosszú sínpályán. A program különlegessége, hogy a kis mozdonyok mögé felülhetnek a gyerekek és a szüleik, és körbeutazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát. A százéves körfűtőházban a látogatók megtekinthetnek továbbá gőzgépeket, egy osztrák–magyar koprodukcióban felállított Dachberg-terepasztalt, egy amerikai rendszerű vasútmodellpályát, a csömödéri kisvasút kézzel készített, egyedi modelljét. A kerti vasút mellett a park interaktív szolgáltatásai is kipróbálhatók, így a látogatók utazhatnak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, Csajka sínautóban, vagy kipróbálhatják erejüket a kézihajtányon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.