2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XIII.kerület

A legjobb strandröpisek a szigeten

A Margitszigeten rendezték az idei országos strandröplabda-bajnokság döntőjét. A Lokál Extra ott volt az igazán látványos esemény fináléján.

A nőknél a legutóbbi két bajnokságban aranyérmet szerző Lakatos Enikő és Lutter Eszter, valamint a korábbi háromszoros bajnok Józsa Zsuzsanna jutott a fináléba, aki ezúttal Szűcs Kingával indult. Előbbiek három izgalmas szettben szerezték meg az aranyérmet és a sportág történetében először tripláztak.
–  Idén sajnos nem tudtunk annyit edzeni, amennyit szerettünk volna, mivel Enikő tagja volt a teremválogatottnak is – nyilatkozta a finálé után  lapunknak Lutter Eszter. – Mivel hosszú ideje játszunk együtt, az összeszokottsággal szerencsére nem volt gond. Ennek ellenére nagyon tartottunk a döntőtől, de aztán sikerült felülkerekednünk Zsuzsiékon, akik remekül játszottak.


Strandröplabda OB (Fotó: Máté Krisztián)

Ebből viszont pont lesz…(Fotó: Máté Krisztián)

A két lány a közelmúltban tragikus körülmények között elhunyt, korábbi gödöllői röplabdázó, Berze Zsófia emlékének ajánlották mostani győzelmüket.

A férfiaknál a korábbi háromszoros bajnok Bagics Balázs és Tóth András, valamint a két évvel ezelőtti bajnok, tavaly pedig ezüstérmes Kaszap Tamás és Nacsa Gábor került a döntőbe, amelyet végül a Bagics–Tóth kettős nyert.
–  Mindig az első bajnoki cím a legemlékezetesebb, de a mostani a legkedvesebb. Alaposan megküzdöttünk Kaszap Tomiékkal, akiktől előző nap még kikaptunk. Annak külön örülök, hogy Tóth Andris is megszerezte első strandröplabdás bajnoki címét – nyilatkozta a negyedik ob-sikerével a férfiaknál rekordot beállító Bagics Balázs.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.