EUR: 344,68 Ft
CHF: 320,12 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Sport

Áron Man

Szilágyi Áron megvédte négy évvel ezelőtt könnyedén megszerzett olimpiai bajnoki címét. Rióban kissé nehezebben ment, de sikerült, így bizakodva várhatja a tokiói játékokat is a kardvívó.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Az aranyérmes Szilágyi Áron a riói nyári olimpia férfi kard egyéni versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 10-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11.
Az aranyérmes Szilágyi Áron a riói nyári olimpia férfi kard egyéni versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 10-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Szilágyi Áron végre megtörte a magyar csapatot sújtó átkot. Legutóbb 1948-ban, Németh Imre kalapácsvető szerzett zászlóvivőként aranyat, így a jövőben alighanem kapósabb lesz ez a tisztség a csapatban. S ha már történelem, érdemes felidézni, hogy a magyarok közül eddig csak Fuchs Jenő és Kárpáti Rudolf tudta megvédeni a címét. Nos, Szilágyinak sokkal könnyebb dolga volt Londonban, saját bevallása szerint ott olyan ihletett állapotban vívott, ami talán soha nem ismétlődhet meg. A könnyed, látványos londoni vívást ugyan nem láttuk Rióban, ám a végeredmény ugyanaz lett. Olimpiai arany az amerikai Daryl Homer 15-8-as legyőzésével.


– Nagyon nehezen nyertem, fizikálisan és mentálisan is rettenetesen elfáradtam, kiadtam magamból a maximumot, de a küzdeni tudással, a tudatos koncentráció erősítésével és jó taktikaválasztással sikerült úrrá lennem a nehézségeken – nyilatkozta az immáron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, akinek az is nagyon sokat jelentett, hogy párja, Betti a helyszínen szurkolt kedvesének.

A Rióban eddig csúcsteljesítményt nyújtó Hosszú Katinkát a világ már Iron Ladyként ismeri, így itt az ideje, hogy a a szintén szuper Szilágyira is ráragasszuk az Áron Man becenevet.


Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Szilágyi Áron, miután legyőzte az amerikai Daryl Homert a riói nyári olimpia férfi kard egyéni versenyének döntőjében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 10-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11.
Szilágyi Áron, miután legyőzte az amerikai Daryl Homert a riói nyári olimpia férfi kard egyéni versenyének döntőjében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 10-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás


Csak a Vasas

Elégedettek lehetnek a Vasas-szurkolók. A magyar csapat összes eddigi aranyérmét a klub sportolói szerezték. Szilágyi Áron és Szász Emese ősvasasos, míg Hosszú Katinka a londoni olimpia után csatlakozott a piros-kékekhez. Igaz, szeptembertől már saját klubjában versenyez az Iron Lady.

Kapcsolódó Cikkek