EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb IX.kerület

Augusztus végén irány a Bakáts tér!

Augusztus 25–28. között kultúrával telik meg a Bakáts tér, a három nap alatt 13 előadást hallgathat meg a közönség. A művészek mellett a hazai borok is bemutatkoznak a Bakáts utcában, amely ez idő alatt Borutcává változik, és az is kiderül, ki tudja a legjobb lecsót főzni.

Humor fesztivál (Fotó: Máté Krisztián)

A legkisebbek is találnak maguknak programot a Bakáts téren (Fotó: Máté Krisztián)

 

Sztárok a Nagyszínpadon


Nagy ívű kezdés: 25-én 21 órakor a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában Carl Orff Carmina Burana című művét hallgathatjuk meg.

Humor és zene együtt: 26-án 16 órakor Laár András lép színpadra. Mi hülyeség, mi nem az?! című estjében új eszmefuttatások hallhatók Besenyőtől, új versek a Költőtől, bájos mesék a kedves és jóságos Edebede bácsitól, és mindezek mellett néha előbukkan a művész filozofikus énje is, aki humorral átitatott, ám valójában komoly gondolatait osztja meg a publikummal, és persze KFT-dalok is előkerülnek.


Minden egy dob: 18 órakor kezdődik a Talamba Ütőegyüttes koncertje, a zenészek virtuális föld körüli utazásra invitálják a közönséget: Afrikától az Ibériai-félszigeten át repítenek több kontinensen keresztül a zene szárnyán egészen Magyarországig.

Táncos antológia: 20 órától a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadása következik. Az előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak előterében, a Kárpátalján élő népek – magyarok, ukránok, ruszinok, huculok, románok, cigányok, zsidók – sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját.

A legviccesebb mesemondó: 27-én szombaton 18 órakor kezdődik a Nagyszínpad programja Berecz András előadásával. Az első dalokat édesanyjától tanulta, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságon, Nyírségben – dalokat, meséket, tréfákat gyűjtöget a nagy mesemondó.

Pördülj, fordulj: 20 órakor a Söndörgő teremt bulihangulatot a téren. A Söndörgő tamburára épülő – de a fúvós és ütős hangszerekre, valamint harmonikára is kiterjedő – hangszerelésével a Balkán legsűrűbb zenei rétegeit is hitelesen tudja megszólaltatni

Áriák a templom árnyékában: 28-án 20 órakor Puccini, Rossini, Verdi és Saint-Saëns operáiból hallhatunk részleteket a Concerto Budapest előadásában.

Mese, mese, mátka

A Bakáts utcai Jazz Színpadon szombat és vasárnap délelőtt a legkisebbeknek nyújtanak szórakozást, első nap 10 órától a Batyu Színház meseműsora lesz a Mesemalacról, másnap pedig a Magyar Zenés Színház meseműsora, Az elvarázsolt fazék.

 

Bor mellé jazz

Ugyanitt esténként 21.30-as kezdéssel jazzkoncertek várják a zeneszeretőket, augusztus 25-én az Oláh Dezső Trió, pénteken a Kinczel Trió, szombaton Balogh Tomi, az utolsó nap pedig Pátkai Rozina.

Budapest, 2013. május 21. Laár András zeneszerző, előadóművész az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt


MTVA Fotó: Zih Zsolt

 

Békéscsaba, 2012. december 17. A Talamba ütőegyüttes zenél a békéscsabai Jókai Színházban, a Magyar Teátrum Díj átadásának gálaestjén 2012. december 17-én. A csapágyat formázó díjjal minden évben, több kategóriában, a kulisszák mögött dolgozó színházi háttérmunkásokat ismerik el. MTI Fotó: Rosta Tibor

Talamba Ütőegyüttes
MTI Fotó: Rosta Tibor

 

Kolozsvár, 2015. augusztus 18. A Magyar Állami Népi Együttes táncosai a Megidézett Kárpátalja - Hágókon innen és túl című előadásukon a 6. Kolozsvári Magyar Napok nyitógáláján a Kolozsvári Állami Magyar Opera nagytermében 2015. augusztus 17-én. Balról Pál István "Szalonna", a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezető prímása. MTI Fotó: Biró István


MTI Fotó: Biró István

 

Debrecen, 2011. február 9. Berecz András ének- és mesemondó mesél a megnyitón. A debreceni Csokonai Színházban megnyitották az ötödik DESZKA - Kortárs Magyar Drámák Fesztiválját. A kulturális rendezvény egy hete alatt öt helyszínen 23 előadást mutatnak be, esténként közönség-művész találkozót és szakmai beszélgetést tartanak. MTI Fotó: Oláh Tibor


MTI Fotó: Oláh Tibor

 

 

Szentendre, 2006. augusztus 27. A Vujicsics zenekar és a Söndörgő együttes, Apák és fiúk örömzenélése az első alkalommal megrendezett Szentendre éjjel-nappal nyitva elnevezésű programsorozat alkalmával augusztus 26-án. A háromnapos rendezvényen mintegy 80 program, komoly- és könnyűzenei koncertek, festőművészek, performance-előadások, gyerekprogramok, kiállítások és filmek várják a Szentendrére látogatókat. MTI Fotó: Kovács Attila


MTI Fotó: Kovács Attila

 

 

Budapest, 2012. december 4. A Concerto Budapest zenekar próbál a befejezés előtt álló új Budapest Music Centerben (BMC) 2012. december 4-én. Az új magyar zenei központ a Mátyás utcában 2013 márciusára készül el teljesen. MTI Fotó: Mohai Balázs


A Concerto Budapest 
MTI Fotó: Mohai Balázs

 

Mese és báb előadás gyerekeknek a Kerekerdő parkban (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

 

Humor fesztivál (Fotó: Máté Krisztián)

Igazi fesztivál központtá válik a Bakáts tér (Fotó: Máté Krisztián)

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.