EUR: 323,28 Ft
CHF: 286,34 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb XIV.kerület

Az élsport lemondással és szenvedéssel jár

Sikert sikerre halmoz a BVSC férfi és női vízilabdacsapata. Mészáros Csaba, a vízilabda-szakosztály igazgatója szerint fontos, hogy a felnőttek folyamatosan ott legyenek a legjobbak között, de ugyanilyen lényeges a megfelelő utánpótlás-nevelés is.

BVSC vízilabda csapat élete, Gyerekek edzőtáboroznak, Mészáros Csaba szakosztályvezető, úszás, vízilabda (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az ifjú vízilabdázók nyáron edzőtáborban készülnek a Szőnyi úton (Fotó: Keresztesi Balázs)

Filipp Dávid


A férfi vízilabdázók a tavalyi szezonban az ötödik helyen végeztek a bajnokságban, ez pedig Európa Liga-részvételt ér.
– Bár még nincs meg a sorsolás és még csak a nevezési stádiumban járunk, de titkon a legjobb négy csapat közé szeretnénk kerülni – mondta a Lokál Extrának Mészáros Csaba.

A szakosztály-igazgató a női csapat eredményeire sem panaszkodhat, hiszen a lányok a harmadik helyen végeztek a bajnokságban. Igaz, itt van egy kis hiányérzete a sportvezetőnek.
– Szerettünk volna bejutni a fináléba, de sajnos ez nem sikerült. A Szentes ellen meg tudtuk szerezni a bronzérmet, ami megfelel az elvárásoknak. Az egész szezon alatt a kiegyensúlyozottság jellemezte a csapatot. Jövőre sem adnánk alább a céljainkat, szeretnénk döntősök lenni.


BVSC vízilabda csapat élete, Gyerekek edzőtáboroznak, Mészáros Csaba szakosztályvezető, úszás, vízilabda (Fotó: Keresztesi Balázs)

Mészáros Csaba büszke a klubnál folyó munkára (Fotó: Keresztesi Balázs)

Ami a női vízilabda-válogatott szereplését illeti, a BVSC nem panaszkodhat, hiszen Takács Orsolya és Illés Anna tagja volt a Belgrádban Európa-bajnokságot nyerő nemzeti együttesnek, ráadásul mindketten ott vannak a riói olimpián.
– A világ- és Európa-bajnok Takács Orsolya nyolc éve Pekingben és négy éve Londonban is tagja volt a csapatnak, így neki már nem újdonság az olimpiai légkör, viszont Illés Annának ez az első olimpiai szereplése. Nem mellesleg Tóth Ildikó, Csabai Dóra és Kisteleki Hanna is a válogatott tagja, és bár már nem nálunk játszanak, büszkék vagyunk arra, hogy pályafutásukat a Szőnyi úton kezdték.

A zuglói csapatnál természetesen nem csak a felnőttek fontosak, a vezetők számára kiemelten fontos a gyerekek oktatása is. A utánpótlás-nevelés sportiskolai jelleggel működik: a napi kétórás, vízi és szárazföldi edzés mellett az elméleti képzésre is komoly hangsúlyt helyeznek.

BVSC vízilabda csapat élete, Gyerekek edzőtáboroznak, Mészáros Csaba szakosztályvezető, úszás, vízilabda (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az edzőtábor alatt sokszor nem kerül elő a labda (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Több mint kétszáz utánpótláskorú igazolt játékosunk van, de tudjuk, nem lesz mindenkiből felnőtt játékos. Sőt hamarabb kiderül, hogy kiből nem, mint az, hogy kiből igen. Igyekszünk minél több profi vízilabdázót nevelni, de akik csak a labda szeretete miatt járnak le az uszodába, azokkal is foglalkozunk. Összesen tizenhét különböző csapatunk versenyez a korosztályos bajnokságokban. Az élsport sok lemondással és szenvedéssel jár, de a legfőbb célunk, hogy jó játékosok kerüljenek ki a kezünk alól.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.