2019. október 15., kedd
Teréz

Külföld

Bakondi: a szerb határ védelmére kell koncentrálni

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint elsősorban a szerb határ védelmére kell koncentrálni, eddig a román határszakaszon egyelőre nem indokolt kerítés felépítése.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán péntek este azt mondta, a kormány áttekintette a rövid- és középtávú előrejelzést, ennek alapján döntött a második védvonal felépítéséről. Ez elmondása szerint a jelenleginél biztonságosabb, erősebb és jobban felszerelt lesz. A Belügyminisztériumban több változatot is készítenek, és a költségek ismeretében hozza meg a kormány a döntést – tette hozzá.


Orbán Viktor miniszterelnök pénteken közölte, hogy meg kell erősíteni a magyar-szerb határzárat, ezért egy újabb kerítéssor létesül a határszakaszon a legmodernebb technikai eszközökkel.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 műsorában beszélt arról is: az elmúlt időszakban hétről hétre megduplázódott a görög szigetekre érkező migránsok száma, “teljes telítettség” van a szigeteken, ezért az illegális bevándorlók egy részét átviszik a kontinentális Görögországba.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Bulgária és Románia felől is erősödik a migráció, de ezzel kapcsolatban – mondta – még nem kell újabb döntéseket meghozni.

Kapcsolódó Cikkek