2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Belföld

Béremelés várható az egészségügyben

Megvalósul a szakszervezetekkel és a szakmai szervezetekkel egyeztetett béremelés szeptemberben az egészségügyben – mondta az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, Mészáros János.

Átlagosan 26,5 százalékos béremelést kapnak a szakdolgozók, a szakorvosok és a szakgyógyszerészek bére 107 ezer forinttal nő. Minderre 19,2 milliárd forint pluszforrást biztosít a költségvetés – adta hírül az MTI. Jövőre folytatódik a béremelés, erre 2017-ben még 82,6 milliárd forintot fordítanak. A szakdolgozók bére 2017 novemberétől további 12 százalékkal nő, majd 2018-ban és 2019-ben 8-8 százalék lesz az emelés mértéke.


– Ugyanakkor 2017 novemberétől újra emelkedik a szakorvosok és a szakgyógyszerészek fizetése 100-100 ezer forinttal. A szükséges forrásokat a Nemzetgazdasági Minisztériummal folytatott folyamatos egyeztetés alapján biztosítja a kormányzat – fűzte hozzá a helyettes államtitkár.

Kiss Zsolt, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgató-helyettese hangsúlyozta: megtették a szükséges intézkedéseket, hogy a bérfejlesztéshez szükséges pénz időben eljusson az intézményekhez. Ehhez külön informatikai rendszert fejlesztettek ki, amelyre a 253 érintett létesítmény közül már 183 regisztrált. Egyúttal részletes tájékoztatást nyújtanak az OEP honlapján, és egy levelezőrendszert is működtetnek.

Kapcsolódó Cikkek