2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Biofűvel ölték meg Rockyt, a halálra drogozott kutyát

Kábító hatású anyagok terjesztőihez juthat közelebb a rendőrség a Várpalotán borzalmas körülmények között kimúlt kölyökkutya ügyén keresztül – értesült a Lokál. Úgy tudjuk, előkerült egy telefon, amelyen a kutyát vélhetően bedrogozó fiatalok kommunikáltak dílerükkel.

Rocky bedrogozott kolyok staff FBÁllatkínzás és lopás miatt folytat büntetőeljárást a Várpalotai Rendőrkapitányság annak a staffordshire terrier kiskutyának az ügyében, akit állatvédők szerint bedrogoztak augusztus 17-én a Veszprém megyei városban. A Rocky nevű kiskutya agóniájáról készült felvételek bejárták a világhálót, sokan megnevezik azt a 17 éves lányt is, aki vélhetően részt vett az állat megmérgezésében. Azóta újabb részletek láttak napvilágot.


– Az állami gondozott lány barátai szerint az eset előtt egy héttel is összejöttek a Várpalota-széli romos házban, és állítólag napokon át biofüvet szívtak – nyilatkozta az omegahirek.hu hírportálnak Antal Laura, a Vahur Állatvédő Egyesület elnöke. – A fiatalok szerint egy férfi adott úgynevezett „shotot” a kiskutyának, vagyis a biofüves cigit fordítva, az égő felével adták a szájába, miközben valaki belefújt a csigába, és így sűrűbb, koncentráltabb füst jutott az állat szervezetébe.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt egyelőre nem indítottak eljárást, de lapunk úgy tudja: a rendőrség lefoglalta a biofűparti egyik résztvevőjének telefonját, amelyben olyan üzenetváltásokat is találtak, amelyek elvezethetnek a fiatalokat droggal ellátó személyhez vagy személyekhez.


A két körülmény nem zárja ki egymást: a rendőrség csak akkor indíthat eljárást új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt, ha az igazságügyi szakértői boncolás alátámasztja illegális anyag szerepét az ügyben. Azt viszont a feljelentő, Antal Laura, a Vahur Állatvédő Egyesület elnöke a Lokál kérdésére megerősítette: a rendőrségtől még semmilyen visszajelzést nem kaptak a nyomozásról, mert a zsaruk „a boncolás eredményére várnak”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rogán: Jottányit sem engedünk

  Rogán: Jottányit sem engedünk

  “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engedünk “– mondta a PestiSrácok.

 • Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.

 • Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Már nem is kell átkelniük Európán, az EU áttelepítési programja keretében 40 ezer migránst maga az Európai Bizottság segít ide jutni az áttelepítési programmal, amelybe most újabb 10 ezer főt vonnak be – erről Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs ügyekért felelős tagja nyilatkozott azután, hogy tárgyalt Horst Seehofer német belügyminiszterrel.