EUR: 323,50 Ft
CHF: 285,02 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb V.kerület

Boldog szülinapot, Puskin mozi!

Idén ősszel lesz 90 éve, hogy Fórum néven megnyitotta kapuit a Puskin mozi, amelyet ebből az alkalomból kétnapos ünnepi sorozattal, népszerű és klasszikus filmek vetítésével és közönségtalálkozóval köszöntenek szeptember 17-én és 18-án. A hétvége alatt leginkább magyar és moziban ritkán látható, a Puskin termeinek nevéhez valamilyen módon köthető alkotások lesznek láthatók – közölte a Budapest Film Zrt. az MTI-vel.
A napfény íze című filmhez kapcsolódva például beszélgetés lesz Szabó Istvánnal és Koltai Lajossal, akiknek több közös alkotását is levetítik a két nap alatt, de bemutatják Kertész Mihály halhatatlan rendezését, a Casablancát is, amelynek felújított változatát az ünnepi hétvégén láthatja először a közönség. A jubileumi hétvége programjaira meghívást kap a 90 esztendős Makk Károly is.
A Puskin 90 egyik legizgalmasabb programjának ígérkezik a tervek szerint Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska és Haumann Péter részvételével zajló pódiumbeszélgetés, amelyet filmvetítés követ.
Az ünnepi hétvége előadásai a mozi pénztárában augusztus 12-től kapható Puskin 90 kártyával látogathatók, amellyel négy tetszőleges előadásra szóló jegy igényelhető mindkét napra.
A mozi épületében először a Magyar Világ kávéház, 1919 után bankház működött, majd a gazdasági összeomlás után, 1926-ban nyitotta meg kapuját Fórum filmszínházként. 1929. szeptember 30-án itt került sor az első magyarországi hangosfilm bemutatójára.

Budapest, 2013. január 20. A budapesti Puskin mozi Varázsceruza című gyermekrajz-pályázatának díjkiosztója 2013. január 20-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


Címkék

Kapcsolódó Cikkek