2020. augusztus 12., szerda
Klára

Életmód

Bolond egy világ ez

Értem én, hogy nagy a forróság, de azért a cafeblogos Lótusznál rendesen elgurult a gyógyszer a kánikulában. Most éppen a víz programozásáról okfejt. Hivatkozva szerencsétlen Masaru Emoto japán tudósra, aki – jobb dolga nem lévén – a víz szerkezetének változását vizsgálta. (Pedig eredendően bölcsészkaron, nemzetközi kapcsolatok szakon diplomázott a jokohamai csávó, de aztán bekattant nála valami és Srí Lankán már alternatív gyógyászatból szerzett doktorátust…) Azt figyelte, hogy a különböző szavak, zenék hogyan és miként hatnak a vízre… Lótuszék szerint ennek a megfigyelésnek a segítségével a vizet akár programozhatjuk is. És rögtön segítséget is kapunk!

Ilyet például: a programozás úgy történik, hogy az üvegre, amelyben a vizet tároljuk, ráírjuk a „kívánságainkat”.


De van ám másik módszer is!

stress, headache, health care and people concept - unhappy man covering his eyes by hand, Image: 235845915, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Credit line: Profimedia, Alamy

Például az, ha „egy kis papírlapra írjuk rá kéréseinket és a víz alá helyezzük néhány napra. Nemcsak egy-egy szót, de akár pozitív, segítő szimbólumokat is tehetünk a víz közelébe, hogy a víz átvegye a rezgésüket”.


Anyám, borogass!

És a kedves olvasó ne higgye, hogy ennek vége! Dehogyis! A pihent agyú, oravecznórai mélységeket érintő szerző tovább megy. Ím: „Mivel a testünk közel 70 százaléka víz, az elfogyasztott ital egy része beépül a szervezetbe. (Ki gondolta volna? – a szerző.) Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen vizet iszol.”

De a cafeblogon kihajtó lótusz nem hagy minket tudatlanságban a használatot illetően sem, mert rögtön szolgál tanácsokkal.

„Van olyan, amikor elanyátlanodottnak (sic!) érezzük magunkat, vagy azt érezzük, senki sem szeret. Ilyenkor például írjuk rá, hogy SZERETET.

Ha gazdaságra vágyunk, írjuk rá, hogy GAZDAG VAGYOK.

FOGYÁSBAN is segíthet, ha ilyen jellegű szót írsz rá.”

Nem ragozom tovább, mert ezt az elmebajt nehéz fokozni. Egyetlen dolgon tűnődöm csupán: nekem pontosan annyit ér a szavazatom, mint ennek a szerzőnek. Vagy ami még rosszabb: mint azoknak, akik mindezt a baromságot el is hiszik.

A népbutítás magasiskolája ez, jó lenne útját állni.

Az én sorompóm ez az írás, és gyorsan sietek is tovább, mielőtt lefröcskölnének valami beszélő vízzel…

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezért fontos matekot tanulni!

  Ezért fontos matekot tanulni!

  Van egy különös nép Dél-Amerika esőerdőiben, az ő világukban nem létezik a matematika. De mielőtt minden iskolás gyerek ebbe a matekmentes paradicsomba vágyna, nézzük meg, hogy miért léteznek olyan civilizációk, ahol nincsen matematika, és miért alakult ki mégis a legtöbb kultúrában.

 • Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Nagyon sokan a drága tisztítószereket vásárolják, mivel abban reménykednek, hogy végre tiszta lesz a gáztűhelyük, ragyogni fognak az odakozmált edényeik.

 • Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  A tenyérből való olvasás az emberi sorsot illetően, nem új keletű tudomány. Sok-sok évszázadnyi tapasztalat alapján állítják, hogy vannak bizonyos vonalak, amelyekből következtetni lehet az illető személyiségére. Ilyen az „életvonal”. Az apost.com szerint világszerte sok ember hisz abban, hogy a tenyerünkön lévő vonalak sok mindent felfedhetnek a személyiségünkről és még a jövőt is segíthetnek megjósolni.

 • 5 tipp, hogy szépeket álmodjon

  5 tipp, hogy szépeket álmodjon

  Időjárási frontok jönnek és mennek, ezekben mindenkinek volt része mostanában. Gyakran panaszkodnak embertársaink, hogy nehezen tudnak elaludni.