EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,35 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Életmód

Bolond egy világ ez

Értem én, hogy nagy a forróság, de azért a cafeblogos Lótusznál rendesen elgurult a gyógyszer a kánikulában. Most éppen a víz programozásáról okfejt. Hivatkozva szerencsétlen Masaru Emoto japán tudósra, aki – jobb dolga nem lévén – a víz szerkezetének változását vizsgálta. (Pedig eredendően bölcsészkaron, nemzetközi kapcsolatok szakon diplomázott a jokohamai csávó, de aztán bekattant nála valami és Srí Lankán már alternatív gyógyászatból szerzett doktorátust…) Azt figyelte, hogy a különböző szavak, zenék hogyan és miként hatnak a vízre… Lótuszék szerint ennek a megfigyelésnek a segítségével a vizet akár programozhatjuk is. És rögtön segítséget is kapunk!

Ilyet például: a programozás úgy történik, hogy az üvegre, amelyben a vizet tároljuk, ráírjuk a „kívánságainkat”.


De van ám másik módszer is!

stress, headache, health care and people concept - unhappy man covering his eyes by hand, Image: 235845915, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Credit line: Profimedia, Alamy

Például az, ha „egy kis papírlapra írjuk rá kéréseinket és a víz alá helyezzük néhány napra. Nemcsak egy-egy szót, de akár pozitív, segítő szimbólumokat is tehetünk a víz közelébe, hogy a víz átvegye a rezgésüket”.


Anyám, borogass!

És a kedves olvasó ne higgye, hogy ennek vége! Dehogyis! A pihent agyú, oravecznórai mélységeket érintő szerző tovább megy. Ím: „Mivel a testünk közel 70 százaléka víz, az elfogyasztott ital egy része beépül a szervezetbe. (Ki gondolta volna? – a szerző.) Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen vizet iszol.”

De a cafeblogon kihajtó lótusz nem hagy minket tudatlanságban a használatot illetően sem, mert rögtön szolgál tanácsokkal.

„Van olyan, amikor elanyátlanodottnak (sic!) érezzük magunkat, vagy azt érezzük, senki sem szeret. Ilyenkor például írjuk rá, hogy SZERETET.

Ha gazdaságra vágyunk, írjuk rá, hogy GAZDAG VAGYOK.

FOGYÁSBAN is segíthet, ha ilyen jellegű szót írsz rá.”

Nem ragozom tovább, mert ezt az elmebajt nehéz fokozni. Egyetlen dolgon tűnődöm csupán: nekem pontosan annyit ér a szavazatom, mint ennek a szerzőnek. Vagy ami még rosszabb: mint azoknak, akik mindezt a baromságot el is hiszik.

A népbutítás magasiskolája ez, jó lenne útját állni.

Az én sorompóm ez az írás, és gyorsan sietek is tovább, mielőtt lefröcskölnének valami beszélő vízzel…

Kapcsolódó Cikkek

  • Színes őszi receptek

    Színes őszi receptek

    Ősszel új alapanyagok kerülnek az asztalra. A piros gyümölcsös szezonnak vége, itt az ideje, hogy átadják a helyüket a sárga sütőtöknek és a lila szilvának.

  • Ki tart majd el kit?

    Ki tart majd el kit?

    Ma a fiatalok átlagosan 27,4 évesen hagyják el a szülői fészket. Nem akarnak kiröppenni, holott többnyire dolgoznak, önálló keresettel rendelkeznek. Ennek ellenére a fizetésüket zsebpénzként kezelik, vagyis felnőttkoruk elején is lényegében a szüleik tartják el őket.